Sosyal Medya

Güncel

ABD 'general' demişti, 63 şehidin katili çıktı!

Pentagon sözcüsünün, ‘general’ diye hitap ettiği Şahin Cilo kod adlı terörist, şehirleri kana bulayan TAK’ın eski sorumlusu. Azılı teröristin ayrıca 63 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılarda parmağı olduğu ortaya çıktı.



ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Albay Robert Manning'in, "Suriye'de General Mazlum'u desteklemeye devam edeceğiz" dediği teröristin 63 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılarda parmağı olduğu ortaya çıktı. Şu an Suriye'de Mazlum Kobani ismini kullanan Şahin Cilo kod adlı Ferhad Abdi Şahin'in geçen yıl TSK'nın Suriye'nin Karaçok Dağı'na hava harekâtı düzenleyerek 70 teröristin öldürüldüğü bölgeye ABD'li askerlerle inceleme yaptığı ortaya çıkmıştı. ABD'nin 'destekleyeceğiz' dediği teröristin 2012 yılına kadar Kandil'de terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerini kana bulayan taşeron yapılanması TAK'ın da en tepesindeki isim olduğu öğrenildi.
 
KIRMIZI LÄ°STEDE
İçişleri Bakanlığı'nın 4 milyonluk para ödüllü kırmızı listesinde yer alan terörist Ferhad Abdi Şahin'in PKK'nın Hakkâri kırsalında çok sayıda kanlı saldırının baş faili olarak arandığı da belirtildi. Hakkında Diyarbakır, Van, Hakkâri, Şırnak Başsavcılıkları'nca daimi arama kararı bulunan terörist, Suriye'nin El Malikiye (Derik) kasabası nüfusuna kayıtlı.
 
KATLÄ°AMLARI KÄ°TAP YAPMIÅž
28 yıldan beri terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Şahin, 1991-1996 yıllarında Hakkâri kırsalında sözde Cilo eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Sınır hattındaki Samanlı, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelişen, Umurlu karakollarına yönelik 63 askerin şehit edildiği hain saldırıların 1 numaralı faili olarak hakkında yakalama kararı bulunuyor. Şahin, 1997-2003 yıllarında PKK'nın Avrupa sorumluluğunu da üstlendi ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a İtalya'da siyasi sığınma hakkı verilmesi için yoğun diplomasi yürüttü. Teröristin "Şahin Günlüğü" adında bir de kitabı bulunuyor.
 
SİVİLLERİ ÖLDÜRDÜ
Terörist Şahin 2013'te Suriye'ye YPG'nin sözde özel kuvvetleri ve istihbarat sorumlusu olarak gitti. Türkiye'de sözde TAK adına gerçekleşen 8 bombalı saldırının da emir ve talimatını verdi. Şahin'in adı MİT, polis ve jandarma kayıtlarıyla Terör Suçlarını Soruşturma Bürosu savcılıklarının UYAP üzerinden daimi aramaya aldığı teröristler arasında yer alıyor. O saldırılardan bazıları:
 
10 Temmuz 2005: Çeşme'de bir eğlence merkezindeki bombalı saldırıda 20 kişinin yaralanması.
16 Temmuz 2005: Kuşadası Kadınlar Denizi'nde bir minibüse yerleştirilen bombanın patlatılarak 6 kişinin öldürülmesi.
29 Ağustos 2006: Antalya Kale kapısı mevkiinde 4 kişinin öldüğü, 87 kişinin yaralandığı saldırı.
27 Temmuz 2008: İstanbul Güngören'de 5'i çocuk 17 kişinin ölümü, 154 kişinin yaralanması.
20 Ağustos 2008: Mersin- Adana otoyolunda canlı bomba saldırısıyla 13 polisin yaralanması.
31 Ekim 2010: İstanbul Taksim Meydanı'nda 15'i polis 32 kişinin yaralandığı intihar saldırısı.
20 Eylül 2011: Ankara Kumrularda 5 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı saldırı.
20 Ağustos 2012: Gaziantep'te 4'ü çocuk 9 kişinin öldüğü, 66 kişinin de yaralandığı bomba yüklü aracın uzaktan kumandayla patlatılması.
 
CANLI BOMBA EĞİTİMCİSİ
2005 yılında PKK üst yönetim organına seçilen terörist, 2009-2012 yıllarında PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin Kandil'deki sözde özel kuvvetler sorumluluğuna getirildi ve çok sayıda intihar bombacısı teröristi eğitip Türkiye metropollerine gönderdi. Suriye'ye geçmeden önce de Kandil'de PKK'nın kongre ve konferanslarında terör örgütü elebaşısılarından Murat Karayılan ile Duran Kalkan'ın yardımcılığını yaptı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.