Sosyal Medya

Güncel

Afrin Harekatı'nda bir ilk: Barajın karşısına geçildi

TSK'nın Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün Beluşank ve Alıcı köyleri terörden temizlenerek ilk kez barajın karşısına ulaşılmış oldu. Harekatın 45. günündeetkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 2 bin 777'ye yükseldiği kaydedildi.



Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyindeki Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği bölgelere yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda 45. güne girildi.

TSK ve ÖSO'nun Raco belde merkezini de aldığı Afrin'de ilerleyişi tam hız devam ediyor.

2 BÄ°N 777'YE YÃœKSELDÄ°

TSK'dan bu sabah yapılan açıklama ile harekatın baÅŸlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 777'ye yükseldiÄŸi bildirildi.

Dün akşam yapılan açıklamada ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 668 olarak açıklanmıştı. Böylece bir akşamda 109 terörist daha etkisiz hale getirilmiş oldu.

İLK KEZ BARAJIN KARŞISINA GEÇİLDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Åžeran beldesinin BeluÅŸank ve Alıcı köylerini terör örgütleri YPG/PKK-DEAÅž'tan kurtardı. Böylece harekatın başından bu yana ilk kez barajın karşısına ulaşılmış oldu.

136 NOKTA TEMÄ°ZLENDÄ°

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 3'ü belde merkezi, 104'ü köy, 6'sı köy altı yerleşim ve 22'i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK'ya ait üs olmak üzere 136 noktayı ele geçirdi.

Teröristlerden temizlenen yerleşim birimleri ve stratejik noktalar şöyle:

"Bülbül beldesi merkezi, beldeye baÄŸlı Meydan Ekbez, Bendirek, Åžengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay OÄŸlu, Heftar, Ursa, Bak Ubasi, Ali Kar, Åžeyh Huruz, Ömer Simo, Duraklı, Hayyam, Surain, Çarkanlı, Akanlı, Mikdad ve Ali Racu köyleri, Huruz Dağı, Darmık Dağı, Kurni Dağı, Havuz Tepesi ile Kürdo, Åžeyh Huruz köyüne baÄŸlı iki köy altı yerleÅŸim; Racu belde merkezi, beldeye baÄŸlı Halilo, Mesekanlı, Hacı Halil, Mamalı, Atamanlı köyleri, Åžeyh Mehmetli köyü, Ayn Batman Dağı, Yukarı Hacıkanlı, AÅŸağı Hacıkanlı, DerviÅŸ Obası, Hasan Kelkavi, Celeme, Edamanli, Kude, Ali Bekki, Bilal Köy ve 1083 rakımlı tepe, Ömer UÅŸağı, Mamel UÅŸağı, Süleyman Halil, Sati ÅžaÄŸi, Alkana, Kırmızı, Karri, Åžerbanlı, Åžedya, Harab Summak, Hantalli, Karababa, Sarı UÅŸağı, Rahmanlı, Maskah, Åžeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda köyleri, 687 .Tepe, 915. Tepe, 740. Tepe ile 1027. Tepe; Åžeyh Hadid belde merkezi, beldeye baÄŸlı SoÄŸulcak, Aranda AÅŸağı Sinara ve Yukarı Sinara, Karmanluk, Cukali Favkani ve Orta Çakallı köyleri ile Tepesi, Kara Mitlak köyü ve Hac Bilal köyü; Cinderes beldesinde Hamilek, Ramadiye, Hacı Ä°skender, Deyr Ballut, Hammam, Nisriyye, Dükkan, EÅŸkan, ArÅŸali, Muhammediye, Divan Fevkani, Divan Tahtani, onlara hakim 3 tepe, Mervane, Heygece, Tell Dilur, Bafler, Zehra, AÅŸağı Korgan ve Yukarı Korgan, Ebu Kabe ile Hacılar köyleri ile Mersides, Nisriyye, Amara ve Kila Tepeleri, Sattuf evleri ve Kalki köy altı yerleÅŸimi, üs olarak kullanılan Beyyada noktası; Åžeran beldesinde Alıcı ve BeluÅŸank köyü, Burseya ve Bafliun DaÄŸları, Bafliun, Badinli, Çemenli, Ali Bezanlı, Karkin, Umranlı, Uverkan, Ä°kidam, Åželtah, Merseva, Serincek, Kastel Cündo, DikmetaÅŸ, Zeytinak, Arpaviran ve Dayr Savvan köyleri ile Sirgaya ve Nebi Huri Tepeleri ile Cemiliyye köy altı yerleÅŸimi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.