Sosyal Medya

Dünya

Rusya: ABD terör bölgesine 20 üs kurdu

Reuters'ın haberine göre, Rusya Güvenlik Konseyi, ABD'nin Suriye'de YPG'nin kontrol ettiği bölgede şimdiye kadar 20'ye yakın askeri üs kurduğunu açıkladı. Öte yandan, ABD tarafından YPG'ye üst düzey silah yardımının sürdüğü bildirildi.



Suriye'de iç savaÅŸ 7 yıldır devam ederken, bugün Moskova'dan kritik bir açıklama geldi. Rusya Güvenlik Konseyi yetkilisi, Rus haber ajansı RIA’ya konuÅŸtu. ABD’nin sık sık, “YPG'ye destek vermiyoruz”, “VerdiÄŸimiz silahları geri alacağız” ve “Her iki tarafa da eÅŸit mesafeliyiz” gibi açıklamalarına raÄŸmen Moskova yönetimi, ABD’yi suçladı.

20'YE YAKIN ASKERÄ° ÃœS

Rusya Güvenik Konseyi ABD'nin ÅŸimdiye kadar YPG'nin kontrol ettiÄŸi noktalarda 20'ye yakın askeri üs kurduÄŸunu açıkladı. ABD tarafından YPG'ye silah yardımının da sürdüğü öne sürüldü. 

Öte yandan, Rusya Güvenlik Komitesi Uluslararası Güvenlik Sekreteri Yardımcısı Aleksandr Venediktov Sputnik'e konuÅŸtu.  Venediktov “Kürtlere gerçekten de modern silahlar saÄŸlanıyor. Ayrılıkçı Kürt çevrelerine yapılan modern silah sevkiyatları ve destek Türkiye’nin Afrin’deki harekatını provoke etti” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.