Sosyal Medya

Dünya

Irkçı söyleme Almanya'dan tepki!

Almanya'da geçtiğimiz hafta içerisinde aşırı sağcı AfD'nin Saksonya Anhalt Eyalet lideri Andre Poggenburg'un Türkiye karşıtı ırkçı açıklamalarına tepki geldi. AfD, Türklere "deve sürücüleri" diyen Poggenburg'a uyarıda bulundu.



GeçmiÅŸ dönemde Türkler’e karşı yaptığı açıklamalarla tepki çeken Poggenburg’un geçen hafta söyledikleri uluslararası kamuoyunda büyük bir tartışma yaratmıştı. Türkler’in sözde Ermeni soykırımı iÅŸlediÄŸini öne süren Poggenburg, “Bu kimyon tüccarları ÅŸimdi kalkmış bize tarih ve vatan ile ilgili bir ÅŸeyler anlatmaya çalışıyor. Çok da kurnazca. Bu deve sürücülerinin asıl nereye ait olduklarına iyi bakması gerekiyor” demiÅŸti.

Bu açıklamalar baÅŸta Alman siyasetçiler ve Almanya’da yaÅŸayan Türk toplumları tarafından tepki çekerken, Poggenburg’a hiç beklemediÄŸi yerden tokat gibi cevap geldi. Poggenburg’a ırkçı partisi AfD’den yanıt geldi. Alman basınında yer alan haberlere göre AfD, Andre Poggenburg’a uyarıda bulundu.

 

Poggenburg’un bu konuda hassas olması gerektiÄŸi açıklanırken, ırkçı siyasetçinin nefret suçu iÅŸlemekten yargılanmasının gündemde olduÄŸu da ifade edildi. Yapılan açıklamada AfD’nin federal yönetim kurulu oybirliÄŸiyle Poggenburg’un açıklamalarını kınadı. AfD’nin sözcüsü Christian Luth, bu kararın AfD tarafından oy birliÄŸiyle alındığını ifade etti.

Öte yandan Dresden’deki savcılık, yapılan ÅŸikayetler üzerine Poggenburg’un açıklamalarıyla ilgili bir soruÅŸturma baÅŸlatılacağını da duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.