Sosyal Medya

Dünya

ABD Kongresi'ne sunulan istihbarat raporunda PKK itirafı

ABD Kongresine sunulan istihbarat raporunda YPG'nin "PKK'nın Suriye'deki milis gücü" ve "otonom bir bölge arayışında" olduğu belirtildi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  ABD Kongresi'ne sunulan istihbarat raporunda YPG'nin PKK'nın Suriye'deki milis gücü olduÄŸu ifadesi yer aldı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI GELİYOR

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson’u yarın akÅŸam kabul etmesi bekleniyor. ABD’li bakan sonraki gün de mevkidaşı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile görüşecek. Görüşmelerde baÅŸlıca gündem maddesi Türkiye'nin Zeytin Dalı Harekâtı ve Afrin ile ABD'li generallerin birlikte poz vermekten çekinmediÄŸi Menbiç'teki teröristler olacak.

ÃœLTÄ°MATOM GÄ°BÄ°...

Pazartesi günü Çavuşoğlu, Tillerson'in ziyaretiyle ilgili soruya ültimatom gibi cevap vermişti:

"Bizim ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir ve kendileriyle de bu beklentilerimizi paylaştık. Artık biz vaat istemiyoruz. Somut adımlar istiyoruz. Bu ziyarette değerlendireceğiz. Çünkü ilişkilerimiz çok kritik bir noktadadır. Ya ilişkileri düzelteceğiz, ya bu ilişkiler tamamen bozulacak. Başka seçeneği yoktur."

Dün Kuveyt ziyaretinde basının karşısına geçen ABD DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson ise, Suriye’nin kuzeybatısındaki son geliÅŸmelerden dolayı endiÅŸeli olduÄŸunu belirtmiÅŸti. Tillerson, Zeytin Dalı Harekâtı için “Suriye’nin doÄŸusunda DAEÅž’i yenmek için verdiÄŸimiz savaÅŸtan uzaklaÅŸmalara yol açtı” ifadesini kullanmıştı.

ABD’li bakan, Türkiye’nin güvenlik konusundaki meÅŸru endiÅŸelerinin farkında olduklarını söylese de, henüz teröristlere destekten vazgeçecekleri yönünde güçlü bir sinyal vermedi.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.