Sosyal Medya

Güncel

Başbakan Yıldırım: ATAK helikopterinin düşürüldüğüne ilişkin belirti yok

Başbakan Binali Yıldırım, Belarus ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz cumartesi günü Afrin operasyonunda düşen ve iki askerin şehit olduğu ATAK helikopteriyle ilgili bir soruya 'düşürdüğüne ilişkin bir belirti şu an yok' dedi.



Yıldırım, Belarus ziyaretinin ardından Almanya'ya geçeceğini ve Merkel ile bir görüşme yapacağını söyledi. Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz cumartesi günü Afrin operasyonunda düşen ve iki askerin şehit olduğu ATAK helikopteriyle ilgili bir soruya ''Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok ancak bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Silahlı Kuvvetler bünyesinde çalışma devam ediyor. Henüz tamamlanmış değil'' yanıtını verdi.

Yıldırım'ın açıklamaları:

Ziyaretin esnasında karşılıklı yatırımın daha da geliştirilmesi için alınabilecek yeni tedbirler ve kararlar gözden geçirilecek. Belarus'un ardından Almanya ziyaretinde Şansölye Merkel ile bir görüşme gerçekleştireceğiz. Almanya ve Türkiye arasında varolan bütün alanları görüşme fırsatımız olacak.

Almanya'da 3.5 milyona varan Türk toplumu, Almanya-Türkiye ilişkileri için önem ifade etmektedir. Türkiye-AB ilişkilerinde bundan sonra da şüphesiz Almanya'nın rolü devam edecektir. Almanya ile ve diğer bazı Avrupa ülkeleri ile aramızda geçtiğimiz yıl yaşanan bazı olumsuzluklar da malumdur. Almanya'da seçimlerin olması, Türkiye'de referandum yapılması, bu kampanyalar esnasında gerilimler tırmanmış, ancak bu sürecin geride kaldığını düşünüyor. Almanya ile ilişkilerimizi dostluk temelinde ilerletmeyi öngörüyoruz. Son zamanlarda Almanya'nın bölücü terör örgütüne karşı daha kararlı tutumu bu bakımdan ümit vericidir.

Avrupa'da baş gösteren İslam düşmanlığı ve aşırı milliyetçilik akımlarına karşı da gerekli tedbirlerin alınması konusu görüşeceğimiz hususlar arasında yer alıyor.

MÃœNÄ°H GÃœVENLÄ°K KONFERANSI

Zeytin Dalı operasyonu ve terörle mücadeleyi de ele alacağız. Sonunda da Münih'e geçip güvenlik konferansına katılacağız. Bu konferansa 54 yıldır üst düzeyde hükümet başkanları, devlet başkanları iştirak ediyor. Bu çerçevede birçok ülkenin devlet, hükümet başkanları ile görüşme fırsatımız olacak. Bir de konferansta, Suriye, göç meselesi ve terörle mücadele meselesi Türkiye'nin Suriye alanından kaynaklanan güvenlik sorunları konusunda da bir konuşma gerçekleştireceğiz. Böylece temaslarımızı tamamlayıp cuma günü yurda dönmüş olacağız.

''HELİKOPTERİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNE YÖNELİK BİR DELİL YOK''

- Afrin operasyonunda ATAK helikopterinin düşmesiyle ilgili inceleme ne durumda?

Helikopterin düşürüldüğüne yönelik herhangi bir delil, belirti yok ancak bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Silahlı Kuvvetler bünyesinde çalışma devam ediyor. Henüz tamamlanmış değil.

Ä°KÄ° ÃœLKE GENELKURMAY BAÅžKANLARI NATO'DA BÄ°RARAYA GELECEK

- Çipras ile görüşmede ne konuşuldu?

Ege Denizi Yunanistan ile aramızda bir dostluk denizi olmalıdır. Ege’de iki ülkenin paylaÅŸacakları, ayrışacakları konulardan daha fazla. Ege’de zaman zaman baÅŸ gösteren sorunlar yeni deÄŸil. Mevkidaşıma ÅŸunu söyledim, her türlü sorunu diyalogla çözebiliriz. Gerginliklerden uzak kalınması önemli. Bir gerginlik veya çatışma riski tek taraflı olmaz. Bir ihlal varsa karşı tarafta da ihlal olur. Bu ihlallerin olmaması için iki tarafın da dikkatli olması gerekir. Yunanistan’ın sahadaki aktörlerinin de daha dikkatli olması ve hukuka uygun olarak hareket etmesi gerekir. Son günlerde Kardak ile ilgili bazı ihlaller olmuÅŸ ve buna karşılık verilmiÅŸtir. Sürekli iki ülkenin iletiÅŸim hattının açık olması konusunda anlaÅŸmaya vardık. Ä°ki ülkenin Genelkurmay baÅŸkanlarının görüşmesi önceden planlanmıştı ancak Genelkurrmay baÅŸkanlarının NATO marjı çerçevesinde Brüksel’de bir araya gelmesi kararlaÅŸtırıldı. Ä°ki ülke Genelkurmay baÅŸkanları önümüzdeki aylarda Brüksel’de bir araya gelecektir. Görüşmek konuÅŸmak her zaman önemlidir. Görüşmezseniz yanlış kanallardan her türlü sorun gündeme gelebilir. DiÄŸer taraftan Kıbrıs’da hidrokarbon aramalarının doÄŸru bir adım olmadığını, gerilimi tırmandırdığını sayın Çipras’a ilettim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.