Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD/PKK 500 teröristi Afrin'e soktu

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye'nin Haseke ve Aynularab gibi bölgelerinden 500 kadar teröristi, "sivillerin dayanışma ziyareti" adı altında Afrin'e geçirdi. Terör konvoyunun geçtiği bölgede Türkiye sınırının hemen karşısında yer alan Tel Abyad'da ABD askerleri görüntülendi.



AA'nın Afrin ve Haseke içindeki güvenilir kaynaklarının verdiği bilgiye göre, PYD/PKK işgalindeki Kamışlı, Dırbasiye, Malikiye, Haseke merkez ve Kahtaniye gibi yerleşimlerden çıkan araçlarla gelen çok sayıda kişi önceki gün Türkiye sınırında yer alan Aynularab'a (Kobani) ulaştı.

Aynularab'da hazırlanan diğer vasıtalarla birleşen, yüzlerce otobüs ile binek araçtan oluşan konvoy da dün gece geç saatlerde Afrin'e girdi.

18-02/06/sivi2.png

REJİM YOLLARINDAN GEÇEREK GELDİLER

Beşşar Esed rejiminin kontrolündeki yollardan geçerek Afrin'e gelen konvoyda en az 2 bin kişinin yer aldığı görüldü.

Araçların ilk çıkış yaptığı noktalar ile Afrin içindeki kaynaklar, konvoydakilerin bir kısmının gönüllülerden oluştuğunu ancak önemli bir bölümünün PYD/PKK'nın katılımı zorunlu tuttuğu "memur ve öğrenciler"den meydana geldiğini bildirdi.

Konvoyda ayrıca, çeşitli bölgelerden toplanmış yaklaşık 500 terörist yer aldı. Afrin'e sokulan 500 kişilik grubun içindekilerin az bir bölümünün örgüte yeni katılanlardan oluştuğu öğrenildi.

18-02/06/yp.jpg

TERÖR ORGANİZASYONLARINA ZORUNLU KATILIM

PYD/PKK, geçen hafta, işgal ettiği bölgelerde "Afrin'le dayanışma" adı altında gösteriler organize etmiş, "memur ve öğrenciler"in katılımını zorunlu tutmuş ve tüm iş yerlerine zorla kepenk indirtmişti.

AA'nın 21 Ocak 2018 tarihli haberinde de Esed rejiminin Halep il merkezindeki PYD/PKK’lıların Afrin’e yardım gönderebilmesi için kara yolunu kullandırdığı bilgisi paylaşılmıştı.

ABD ASKERLERÄ° TEL ABYAD'DA

Öte yandan terör konvoyunun geçtiği bölgeden gelen başka fotoğrafta Türkiye sınırının hemen karşısında yer alan Tel Abyad'da ABD askerleri görüntülendi.

18-02/06/abd.Jpeg

AFRİN'DE TEMİZLENEN BÖLGELER

Zeytin Dalı Harekâtı'nın 17. gününde alınan yerler mavi renkle görünüyor.

18-02/06/mavi.Jpeg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.