Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan tehdit gibi açıklama: Hedef alırız!

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya'nın ABD ve NATO'nun Doğu Avrupa ve Baltıklar'a yerleştirmesi muhtemel nükleer silahlara karşı koyabilecek güce sahip olduğunu belirtti.



ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yeni doktrininde tüm dünyaya nükleer füze taşıyabilen F-35 uçaklarının konuşlandırılacağı kaydedilmişti.

Pentagon'un planını değerlendiren Klintseviç, "Askeri-teknik açıdan bu plan, Rusya için basit bir konuşlandırma anlamına geliyor. Eğer ABD, Doğu Avrupa'daki üslerine ve Baltık ülkelerindeki NATO üslerine nükleer füzelerini konuşlandırırsa, elbette Rusya, tüm bu unsurları etkili biçimde hedef alacak" ifadelerini kullandı.

Klintseviç, Rusya'nın kendisini bu tehditlerden korumak zorunda kalacağını vurguladı.

ABD Ä°LE RUSYA ARASINDA GERÄ°LÄ°M TIRMANIYOR

ABD Savunma Bakanlığı MüsteÅŸarı Patrick Shanahan, Nükleer Durum Ä°nceleme Belgesi'nin sonuçlarını açıklamıştı.

Söz konusu belgede Jim Mattis'in de görüşlerine yer verilmişti. Mattis, ABD'nin nükleer gücünü modernize etmesi gerektiğine vurgu yapmıştı.

Aynı zamanda bu belgede yer alan "ABD'nin SoÄŸuk SavaÅŸ döneminde kullandığı denizden fırlatılan seyir füzelerini modernize ederek tekrar sahaya süreceÄŸi" ifadesi, ABD ile Rusya arasında yeni bir soÄŸuk savaşın kapıda olduÄŸu yorumlarının yapılmasına neden olmuÅŸtu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.