Sosyal Medya

Güncel

İçişleri Bakanlığı TTB için harekete geçti

İçişeri Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri hakkında, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başlattığı Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekâtına ‘savaş’ değerlendirmeleri yaptığı" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakanlık Türk Tabipler Birliği’nin merkez konsey üyelerinin görevlerine son verilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açılmasını talep etti.



İçiÅŸleri Bakanlığı Afrin'dek terör yuvalarına yönelik yürütülen Zeytin Dalı harekatı  ile ilgili kampanya baÅŸlatan Türk Tabipleri BirliÄŸi Merkez Konseyi üyeleri hakkında, "Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) baÅŸlattığı Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekâtına ‘savaÅŸ’ deÄŸerlendirmeleri yaptığı" iddiasıyla Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi: 

''Türk Tabipleri BirliÄŸi Merkez Konseyinin, ülkemizin ve milletimizin milli birlik ve beraberliÄŸini, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü hedef almış terör örgütüyle mücadele kapsamında ulusal mevzuat ve BM Åžartı 51.Madde ile BM Genel Kurulu'nun 1373, 1624, 2170 ve 2178 sayılı terörle mücadele baÄŸlamında aldığı kararlar uyarınca baÅŸlattığı meÅŸru, hukuka uygun Zeytin Dalı harekatı ile ilgili 'savaÅŸ' deÄŸerlendirmelerine yer vererek yaptığı açıklama ülkemize ve milletimize alçakça  saldırılarda bulunanların dışında kimseye bir yararı yoktur ve açıklama terör örgütü ile onun iç ve dış destekçileri dışında karşılık bulamamıştır. Bugün Türkiye’de 3 milyon 454 bin suriyeli kardeÅŸimiz bulunmaktadır. Kendi topraklarında bir insanın yaÅŸama hakkı en temel hakkıdır. Zeytin Dalı  harekatı da  bu insanların kendi topraklarında teröristlerden arındırıp yaÅŸam haklarını temin etmek içindir aynı Fırat Kalkanı’nda olduÄŸu gibi. Zeytin Dalı Harekatının amacının ülkemizin ve komÅŸularımızın toprak bütünlüğünün bozulmasının önüne geçmek, terör örgütü ve onun destekçileri tarafından hedef alınan huzur ve barış ortamını korumak bozulan yerlerde tekrar saÄŸlamak olduÄŸu "Dünya BeÅŸten Büyüktür" diyerek mazlum ülkelerin ve mazlum insanların baÅŸta yaÅŸam hakları olmak üzere tüm insani haklarını, huzurunu, barışını, güvenliÄŸini, koruma yönünde kararlı bir duruÅŸ sergileyen baÅŸta Sayın CumhurbaÅŸkanımız olmak üzere tüm yetkililerimiz tarafından her fırsatta dile getirilmiÅŸtir. Zeytin Dalı Harekat’ı bu amaca uygun olarak tüm dünyanın gözü önünde gerçekleÅŸtirilmektedir.

AÇIKLAMANIN HUKUK TARAFINDAN KORUNACAK BİR YÖNÜ YOK

Kamu Kurumu NiteliÄŸindeki meslek kuruluÅŸunun merkez konseyi üyesi olan şüpheliler görevlerini kötüye kullanmışlar, terör örgütünün faaliyetlerini meÅŸru gösteren halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bir açıklama yapmışlardır. Bu açıklamanın hukuk tarafından korunacak bir yönünün olmadığı açıktır. Bu açıklama sadece milletimizin deÄŸil, şüphelilerin temsil ettiÄŸi meslektaÅŸlarının da tepkisine neden olmuÅŸtur.  BaÅŸta terör örgütüyle kahramanca cansiperane mücadele eden kahramanlarımıza, milletimize saygısızlık olan bu açıklamayı sadece terör örgütü mensuplarının, onun siyasi uzantılarının iç ve dış destekçilerinin sahiplendiÄŸi dikkate alındığında şüphelilerin  kanuna ve birliÄŸin amaçlarına aykırı suç teÅŸkil eden faaliyette bulunduklarının net bir ÅŸekilde anlaşılacağı muhakkaktır.

TTB ÜYELERİNİN GÖREVLERİNE SON VERİLMESİ AMACIYLA...

Bu açıklamada yer alan hususların terör örgütünün faaliyetlerini meÅŸru göstermeye yönelik olması, suçu ve suçluyu övmesi, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmesi nedenleriyle Türk Tabipler BirliÄŸi Merkez Konseyi üyeleri hakkında Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'na suç duyurusunda bulunma ve ayrıca yine Cumhuriyet Savcılığından  6023 Sayılı Kanunun EK Madde 2/2 uyarınca  bugüne kadar ambulanslara, hastanelere ateÅŸ eden saÄŸlık çalışanlarını, doktorları öldüren terör örgütünü açıkça kınayan bir açıklama yapamayan Türk Tabipleri BirliÄŸinin merkez konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi amacıyla Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmasını talep etme zorunluluÄŸu hasıl olmuÅŸtur.'

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.