Sosyal Medya

Güncel

PKK, AA'dan ödüllü fotoğrafı yalanına alet etti

Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamaya çalışan terör örgütü PYD/PKK destekçileri, AA'nın Afrin dışında çekilmiş fotoğraflarını yeni yalanlarına alet ediyor.



Terör örgütü PYD/PKK, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Afrin'deki terör hedeflerine yönelik baÅŸlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sosyal medyadan karalamak amacıyla AA'nın görsellerini kullanırken, AA Ä°stanbul Photo Awards fotoÄŸraf yarışmasında 2016'da birinci olan fotoÄŸrafın da Afrin'de çekilmiÅŸ gibi servis edildiÄŸi ortaya çıktı.

Twitter'da "Afrin'de rehin alınan Türk askerleri" iddiasıyla paylaşılan fotoÄŸrafın AA tarafından çekildiÄŸi ve 3 Mart 2014'te IŞİD'in Irak'ta idam ettiÄŸi 20 askere ait olduÄŸubelirlendi.

2_120

Yine Twitter'da "Terörist Türkiye, Afrin'i kurtarın" etiketiyle paylaşılan yaralı çocukların yer aldığı iki AA fotoÄŸrafından birinin 11 Ekim 2016'da, diÄŸerinin ise 11 Temmuz 2016'da Rus hava saldırısında Halep'te yaralanan çocuklara ait olduÄŸu tespit edildi.

1_139

Terör örgütüne yakın hesaplar, yalnızca AA muhabirlerinin çektiği fotoğraflarla kara propaganda yapmakla kalmadı, AA İstanbul Photo Awards fotoğraf yarışmasında birinci olan fotoğrafı da yine Afrin'de çekilmiş gibi paylaştı.

AA İstanbul Photo Awards 2016'da Abd Doumany'nin "Suriyeli çocukların yardım çığlığı" ismiyle birinci olan Suriye'de çektiği yaralı çocuk fotoğrafı, örgüte yakın hesaplar tarafından "Afrin düşmeyecek ve kazanacak" yorumuyla paylaşıldı.

AA'nın, TSK'yı ve Zeytin Dalı Harekatı'nı karalamak için başlatılan kampanyada kullanılan görsellerin farklı yer ve zamanlarda çekildiğini ortaya çıkarmasıyla terör örgütüne yakın hesaplar çıkmaza girmiş ve rastgele buldukları internet sitelerinden görseller kullanmaya başlamıştı.

3_99

Bu kapsamda terör örgütü destekçileri, bir tır şirketinin tanıtım kataloğunda yer alan fotoğrafı paylaşmaktan çekinmemişti.

Sosyal medyada Zeytin Dalı Harekatı'nı karalama amacıyla paylaşılan çok sayıda fotoğrafın, harekatla hiçbir ilgisi olmadığı ispatlanmıştı.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.