Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'dan TBB'ne sert uyarı: 'Bu terörist sevicilerin barışla işi yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Afrin'i işgale gitmiyoruz. Orayı terör örgütlerinden temizleyerek asli sahipleri için yaşanabilir bir yer haline getirmeye çalışıyoruz" dedi. Erdoğan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) terörist diyenlere de çok sert çıktı. "ÖSO şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askeridir. Onları da alkışlıyorum" diye konuştu.

KONUÅžMASINDAN SATIR BAÅžLARI:

Zeytin Dalı Operasyonu'nu yürüten kahraman askerlerimizin her birinin gözlerinden öpüyorum. Dün Hatay'a giderek harekat merkezindeki askerlerimizi ziyaret etti. Hatay'daki harekat merkezinde sağdaki birlikleri komuta eden İsmail Metin Temel paşamızdan ve diğer arkadaşlardan son durum bilgilerini aldık. Komutanlarımızdan özellikle kendi operasyon alanlarıyla ilgili hususları değerlendirmelerini istedik.

Harekat merkezinde görev yapan askerlerimizin ve sahadaki birliklerin morallerinin iyi olduğunu görmek bizi çok merak ettik. Zor hava ve saha şartlarında yürütülen operasyonda en ufak bir aksaklık yok.

Bütün tuzakları imha ederek kararlı bir şekilde ilerliyoruz. En kısa zamanda terör örgütü kıpırdayamaz hale getirilecektir. Ama terör örgütünün ve ona akıl verenlerin alçaklıklarını sınır tanımıyor. Kadınları ve çocukları öne atarak bizi yavaşlatmaya çalışıyorlar. Ordumuzun elinde asla çocuk, kadın ya da masum kanı yoktur. Hiçbir zaman da olmayacaktır. Bunlar Türk askerinin kati kurallarıdır.

TÜRK TABİBLER BİRLİĞİ'NE SERT YANIT

343 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlar tespit edilenler. Bundan rahatsız olanlar sözde Türk Tabipler Birliği gibi bir kesim savaşa hayır diye kendine göre bir kampanya yürütmek istiyor. Bu terörist sevicilerin biz barışa evet dediklerini de pek duymadık. Zaten bunların barışla falan alakası da yok. Bunlar bugüne kadar doğu da güneydoğu da bu kadar vatandaşımız şehit edildi. Bunlardan hiç bu terör uygucularına yönelik açıklama duymadık. Bunlar bu senaryonun içindeler. Kandil'e kadar gidip orada görüşmeler yapanların bugüne kadar bu teröristlerin karşısında dikildiğini duymadık. PYD, YPG, DEAŞ, PKK, bütün bu terör örgütlerinin yapmış olduğu taciz hareketlerine karşı bizim uluslararası hukuktan doğan haklarımızı hazmedemeyen bu sözde kişiler veya dernek kusura bakmasınlar. Attığımız adım kararlı bir adımdır.

"ÇÖZÜM İÇİN ÇOK GAYRET ETTİK "

Biz hak bildiğimiz yolda sonuna kadar yürüyeceğiz. Bundan taviz vermeyeceğiz. Bu beyefendiler, bugüne kadar hiçbir zaman yerli ve milli olmadılar. Bu ülkenin dertleri ile dertlenmediler. Hiçbir zaman kalkıp da bu ülkede mağdur olan insanlar acaba, et dağıtan Yasin niçin öldürüldü? bunun hesabını sormadılar. İşte biz bunun hesabını soruyoruz. Çözüm için çok gayret ettik ama bunlar hiçbirinden anlamadılar. Artık bıçak kemiğe dayandı. Ayın 20'sinde adımı attık, Mehmetlerimizle inandığımız yolda yürüyoruz.

AVRUPA'YA SERT TEPKÄ°

Avrupa Parlamentosu'nda bunu istila gibi göstermek isteyenler gidin önce istilanın örneklerini Libya'da, Ruanda'da Mali'de arayın. Buradan da Azeri Milletvekili Seyidov kardeşime oradaki dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum. Sivillere ve çevreye zarar vermemek için biz her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Güvenlik güçlerimizin verdiği kayıpların büyük bölümü sivil halka zarar vermemek için yapılan özveriden. Bundan da hiç pişmanlığımız yok.

Birileri operasyon kısa sürsün diyor. Biz de o birilerine o telefon görüşmelerinde söyledik. İstesek birkaç günde tankla gireriz. Ama sivillerin güvenliğini hesaba katıyoruz. Biz ülkemizdeki mülteci kardeşlerimizin ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Bunu bilmeyen Batı bunu da öğrensin. 3.5 milyon mülteci bize geldi, acaba size ne kadar geldi? Biz topraklarından ayrılan bu insanların tekrar topraklarına dönebilmelerinin yollarını açıyoruz. Bölücü terör örgütü gittiği her yerde insanların mallarını yağmalayarak gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Her şeyin böylesine açık bir şekilde gözler önünde olduğu bir yerde Türkiye'yi tehditlerle yolundan döndürmeye çalışanlar kusura bakmasınlar. Kısa sürsün. Daha 7 gün oldu ya. Afganistan yaklaşık 20 yıl, Irak 18 yıl sürdü. Hala oradasınız.

ABD'YE SERT TEPKÄ°: 'BU NEMENEM Ä°ÅžDÄ°R'

AB, siz PKK'yı terör örgütü ilan etmediniz mi? Şu anda o kadar akıl tutulması var ki. Bir taraftan YPG, PYD'yi terör örgütü olarak kabul etmeye başladılar. Bir taraftan da silahlar onlara akıtılıyor. Bu nemenen iştir.

Terör örgütleri Amerikan bayraklarıyla buralarda cirit atıyor. Bunları nasıl izah edeceksiniz? Sayın Başkan diyor ki bizi bu kadar eleştirmeyin. Tamam ama bir stratejik ortak, diğer stratejik ortağına bunu nasıl yapar? Bu silahlar kime karşı kullanılmak üzere buraya gidiyor? Benim vatandaşımın bunu sorma hakkı var. ABD halkı da biz vergiyi bunun için mi veriyoruz diye soruyor. Şimdi 5 bin tır oldu. 2 bin kargo uçağı oldu. Bunlar bizde soru işaretleri ortaya koyuyor. Biz de teröre karşı mücadelede kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunun başka izahı yok. Biz kendi kendimize yeteriz. Amaçları terörle mücadele değil de, sınırları boyunca bir terör koridoru oluşturmak, onun üzerinden kan ve can pazarı kurmak olanlara cevabımız şudur; Biz Suriye'deki son terörist ortadan kalkana kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz.

Münbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız. Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana dek mücadele sürecek. Bir zamanların Türkiye'sinde bu tür afra tafralar işe yarıyor olabilir. Bugünkü Türkiye bambaşka vizyon ve hayalleri olan bir Türkiye'dir. Birlikte yol yürümek istiyorsanız, o zaman önce güvenliğimiz, geleceğimiz konusundaki hassasiyetlere saygı gösterilmesini isteriz.

ÖSO'yu terörist olarak vasıflandıranlara söylüyorum; ÖSO şahsiyetli ve onurlu bir mücadelenin askerleridir. Onları alkışlıyorum.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.