Sosyal Medya

Dünya

Rus uzmanlar: Almanların ambargosu Türkiye'yi etkilemez

Rus uzmanlar, Almanya’nın Türkiye'ye askeri modernizasyonda yardım etmemesi durumunda dahi Türk ordusunun Afrin’deki 'Zeytin Dalı Harekatı'ından vazgeçmeyeceklerini belirtti.



Türkiye'nin Afrin'deki teröristlere yönelik baÅŸlattığı operasyonun ardından Almanya'daki geçici hükümet, Türkiye'ye verilmiÅŸ Alman yapımı Leopard tanklarının yenilenmesi talebine iliÅŸkin kararı dondurdu.

"ALMANYA'YI ETKÄ°LER"

"Bu karar Türkiye'den çok Almanya'yı etkiler" diyen Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi DoÄŸu AraÅŸtırmaları Merkezi yöneticisi Andrey Volodin,"Türkiye sanayisinin geliÅŸimini küçümsememek gerekiyor. ÖrneÄŸin, ÅŸu anda devletin savunma sanayii kompleksleri, hiçbir problem yaÅŸamadan ‘Sikorsky’ helikopter firması için motor üretebiliyor." ifadelerini kullandı ve Almanya'nın daha önce imzalanmış olan anlaÅŸmadan vazgeçemeyeceÄŸini belirtti.

Rus uzmanlar: Almanların ambargosu Türkiye'yi etkilemez

"ÇİN VE RUSYA'DAN ALIR"

Rus askeri uzman Vasili KaÅŸin de, Türkiye sanayisinde kayda deÄŸer ÅŸekilde geliÅŸme olduÄŸunu ve Ankara’nın ÅŸimdilik bazı askeri araçları kendi başına üretememesine raÄŸmen ordusunu olması gerektiÄŸi ÅŸekilde destekleyebileceÄŸini kaydetti.

KaÅŸin, "Türk yönetimi, elde edemediÄŸi teknoloji ve silah sistemlerini Çin ve Rusya’dan alacaktır. Ve ÅŸu anda bu gerçekleÅŸiyor da." ifadelerini kullandı.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.