Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit!

Türk askerinin Suriye'de bulunmasını hukuka aykırı olarak yorumlayan İran ruhani lideri Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, üstü kapalı Türkiye'yi tehdit etti.



Ä°ran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye'nin Afrin operasyonunu deÄŸerlendirerek, terör örgütü YPG'nin Suriye'nin milli egemenliÄŸini ihlal ederek Akdeniz'e açılmak için Afrin'i "iÅŸgal" ettiÄŸini söyledi.

"BU ABD STRATEJÄ°SÄ°"

Ä°ran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Türkiye'nin terör örgütü PKK-YPG'ye karşı Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı operasyonuna iliÅŸkin basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Tümgeneral Safevi, "ABD'nin yeni yıldaki ana stratejisinin bölgedeki çatışma alanlarını korumak" olduÄŸunu ileri sürdü.

"AFRÄ°N'Ä° Ä°ÅžGAL ETTÄ°LER"

Safevi, "ABD, 30 bin kiÅŸilik bir güç oluÅŸturup Türkiye'nin güneyiyle Irak'ta Kürtler için otonom bir bölge kurmak istiyor. DiÄŸer taraftan Kürtler bunun kalıcı olması için Akdeniz'e ulaÅŸmaya ihtiyaçlarının olduÄŸunu biliyor ve bu yüzden Afrin'i iÅŸgal ettiler. Kürtlerin bu hamlesi Suriye'nin milli egemenliÄŸinin ihlaldir. Bize göre Türkiye ve ABD'nin de Suriye topraklarında bulunması hukuka aykırıdır. Suriye ordusu ve devleti buna tahammül etmeyecek " iddiasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.