Sosyal Medya

Güncel

Zeytin Dalı operasyonunda tanklardan sonra TSK'ya bağlı komandolar da sınırı geçti

Türkiye'nin fiilen başlattığı Afrin operasyonu kapsamında Türk jetleri YPG hedeflerini vurdu. Bölgeden dumanlar yükseldi. TSK belirlenen 113 hedeften 108'inin 72 uçakla tam isabetle vurulduğunu açıkladı. AA ise Miniğ Havaalanı'nın da vurulduğu bilgisini geçti. Operasyondan önce havaalanındaki Rus askerlerinin çekildiği öğrenildi. ÖSO kuvvetleri ise Kilis'ten geçerek Afrin'e ilerledi. Genelkurmay Başkanlığı, harekatın adını 'Zeytin Dalı' olarak açıkladı. İlerleyen saatlerde Zeytin Dalı Operasyonu'nun kara ayağı da başladı, tanklar Suriye'ye geçti. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na gelen askeri konvoy, Suriye tarafına geçti. Özel kuvvetler ve komandolar 2 noktadan sınırı geçti. TSK'dan Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili üçüncü açıklama geldi. Açıklamada, 153 hedefin ateş altına alındığı bilgisi yer aldı. CNNTürk'ün haberine göre asker 11.05'te Kilis Gülbaba'dan sınırı geçti. Şu ana kadar 17 tuzaklı mayın bölgesinin de temizlendiği iddia ediliyor. AA'nın geçtiği son haberde "Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor" denildi. Askeri kaynaklar, kırsalda ciddi bir direnişle karşılaşılmadığını ve terör örgütü üyelerinin köy ve kasabalara çekildiğini belirtiyor.



ahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, bu sabah Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) destek veren ÖSO birlikleri, Afrin topraklarına girerek ilerlemeye başladı. ÖSO'nun operasyonu başlatmasının ardından sınırın Kilis tarafından top sesleri duyuldu. ÖSO birlikleri sınırdan Afrin'deki noktalara ilerlemeye başlarken, sınırda konuşlu Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birlikler de terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği alanlara top atışları gerçekleştirdi. Kilis-Hatay hudut hattındaki bazı köylerden top sesleri duyuldu.

TÜRK ASKERİ 11.05'TE SINIRI GEÇTİ, KARA HAREKATI BAŞLADI

BaÅŸbakan Binali Yıldırım, Ä°stanbul’da medya temsilcileri ile bir araya geldiÄŸi toplantıda, Türk askerinin saat 11.05’te Kilis’in Gülbaba Mevkii’nden Suriye’ye geçerek kara harekatını baÅŸlattığını açıkladı. BaÅŸbakan Yıldırım, "Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik" dedi.

TÃœRK ASKERÄ° Ä°LERLÄ°YOR

Anadolu Ajansı saat 12.03'te geçtiÄŸi haberde "Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor" bilgisini paylaÅŸtı. 

BORDO BERELİLER BÖLGEYE SIZDI

Afrin operasyonunun dün akÅŸam saatlerinde fiilen baÅŸlatılması üzerine, Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın iÅŸgalindeki Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), örgüte yönelik geniÅŸ kapsamlı operasyon baÅŸlattı. ÖSO birliklerinin ilerleyiÅŸine Türk topçusu atışlarıyla sürekli bir destek veriyor. Top sesleri Kilis'ten duyuluyor. Özel kuvvetler ve komandolar 2 noktadan sınırı geçti. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın kara haraketının bugün başlayabileceğini ima etmesi ve Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çok sayıda tank ve zırhlı aracın Azez bölgesine geçiş yapmasından sonra 'Bordo Bereli' olarak bilinen Özel Kuvvetler'den bazı öncü timlerin Afrin bölgesine sızdığı ileri sürüldü.

ZEYTÄ°N DALI'NDAN SON KARELER

Dün Afrin'de başlayan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk savaş uçakları bölgedeki terör örgütü PYD/PKK hedeflerini vurmuştu. Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kara harekatını başlattı. Özel kuvvetler ve komandolar 2 noktadan sınırı geçti.

18-01/21/dal.jpg

18-01/21/hhh-copy-1516522954.jpg

18-01/21/resimid_8752619-copy.jpg

DÃœN NELER YAÅžANDI

CumhurbaÅŸaknı ErdoÄŸan'ın "Afrin operasyonu fiilen baÅŸladı" açıklamasından saatler sonra ÖSO kuvvetleri Kilis'ten Suriye'ye giriÅŸ yaparken 72 Türk savaÅŸ uçağı YPG hedeflerine bomba yaÄŸdırdı. Bombalanan hedeflerden dumanlar yükseldi. TSK 72 uçağın katıldığı hava harekatında 108 hedefin imha edildiÄŸini açıkladı. Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan da tanklar Suriye'ye giriÅŸ yaptı. 

JETLER DÄ°YARBAKIR'DAN HAVALANDI

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 8 adet F-16 tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalandı ve Afrin'i bombalamaya başladı. Zeytin Dalı adı verilen harekat kapsamında terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ hedefleri vuruluyor.

Hatay’ın Hassa ilçesinde savaÅŸ uçakları, saat 17.00 sıralarında Afrin’e geçip 6 noktaya bomba yaÄŸdırdı. Aynı zamanda Hassa ilçesinindeki sınır birlikleri ile Kilis’teki sınır birliklerinden Afrin’e top atışları yapıldı.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. ÖSO birliklerinin şu ana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmadığı belirtildi.

TSK KARADAN DA GÄ°RDÄ°

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik baÅŸlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik düzenlediÄŸi hava operasyonunun ardından sınır bölgesinde, kara unsurlarında yoÄŸun hareketlilik gözlendi. 

HALKTAN YOÄžUN Ä°LGÄ°

Hassa ilçesinin Ardıçlı Mahallesi’nden SugediÄŸi sınır bölgesine paletli tankların üzerinde Türk askerlerinin geçiÅŸini halk, coÅŸkuyla, ellerinde Türk bayraklarıyla izledi. Askerlerin bulunduÄŸu otobüslerin önünü kesen vatandaÅŸlar, slogan ve alkışlarla moral verdi. Mehmetçik vatandaÅŸlara el sallayarak, araç sürücüleri ise korna ve sirenlerle cevap vererek sınır bölgesine gitti.

 

18-01/20/5a637a6518c7731cd8292408.png

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.