Sosyal Medya

Güncel

Bakan Çavuşoğlu'dan 'Zeytin Dalı' operasyonu açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir." değerlendirmesinde bulundu. ABD, İran ve Rusya Büyükelçileri Dışişlerine çağrılarak bilgilendirildi...



Bakan Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Cumhuriyeti, kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedirdir." ifadelerine yer verdi.

Çavuşoğlu, paylaşımında "Türkiye", "BirGeceAnsızınGelirizDedik" ve "ZeytindalıHarekatı" etiketlerini kullandı.

Bu arada ABD, İran ve Rusya büyükelçilikleri misyon şefleri Dışişleri Bakanlığa çağrılarak Afrin'deki son gelişmelerle ilgili bilgilendirildi.

Bakan Çavuşoğlu, bir haber televizyona yaptığı açıklamada, Suriye Başkonsolosluğuna yazılı bildirimde bulunulduğunu açıkladı. Çavuşoğlu, bunun icazet almak amacıyla olmadığını, sadece bilgilendirmek amaçlı olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, harekatta sadece terörist unsurların hedef alındığını, belirlenen hedeflerden yüzde 95'inin ise başarıyla vurulduğunu kaydetti. Sivillerin kesinlikle hedef alınmadığının altını çizdi. Bölgedeki hastanelere gelen yaralıların tümünün teröristler olduğunu belirtti.

Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemli olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, bu ülkede bulunan aktörlerin tamamının harekatla ilgili bilgilendirildiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "bütün adımlarımızı istişare yaparak atıyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.