Sosyal Medya

Güncel

Dev dalgalar kıyıyı dövdü! Denizle kara birleşti...

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle deniz seferlerinde aksamalar yaşanırken İzmir'de Kordon'da ortaya çıkan görüntüler görenleri şaşırttı. Fırtına ve yağmur nedeniyle deniz ve karanın adeta birleştiği görüldü.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm denizlerde fırtına beklendiÄŸini dün bildirmiÅŸti. Ä°stanbul’da akÅŸam saatlerinden itibaren gece boyunca fırtına etkili oldu. Rüzgarın etkisiyle dev dalgalar kıyılara vurdu.

Ä°zmir’de ÅŸiddetli rüzgar nedeniyle Konak Belediyesi’nin yılbaşı süslemeleri için yaptığı kemer devrildi. Kemerin gece devrilmesi faciayı önlerken, ÅŸiddetli rüzgardan deniz ulaşımı da etkilendi. Ä°ZDENÄ°Z olumsuz hava koÅŸulları nedeniyle seferlerin iptal edildiÄŸini açıkladı.

YILBAŞI SÜSLERİ YERLERE SAÇILDI

Konak Belediyesi’nin yılbaşı kutlamaları çerçevesinde yaptığı süslemelerden olan Alsancak’taki Åževket Özçelik Sokak’ta bulunan ışıklı kemer, saatte 35 kilometre hızla esen ÅŸiddetli rüzgar nedeniyle gece saatlerinde devrildi. Gazi Ä°lköğretim Okulu'nun köşesinde bulunan ve gündüz saatlerinde binlerce kiÅŸinin geçtiÄŸi sokaktaki kemerin gece devrilmesi olası bir faciayı önledi. Konak Belediyesi zabıta ekipleri, kemerin etrafına güvenlik ÅŸeridi çekerek önlem aldı.

fArtAna_suIsler2

Öte yandan ÅŸiddetli rüzgardan deniz ulaşımı da etkilendi. Ä°ZDENÄ°Z olumsuz hava ÅŸartları nedeniyle seferlerin iptal edildiÄŸi duyurdu. Ä°ZDENÄ°Z’den yapılan açıklamada “Sayın yolcularımız, olumsuz hava ve deniz koÅŸulları nedeniyle tüm yolcu ve araba vapuru seferleri geçici süre iptal edilmiÅŸtir" denildi.

METEOROLOJÄ°'DEN YENÄ° FIRTINA UYARISI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Antalya, Isparta, Burdur ve Muğla'da, hava parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, iç kesimler yağmur, zamanla karla karışık yağmur ile kar yağışlı geçecek. Rüzgarın güney, öğle saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının 2 ila 4 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Muğla'nın güney, Antalya'nın doğu ilçelerinde de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış, denizlerde ise fırtına bekleniyor.

fArtAna_suIsler

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.