Sosyal Medya

Güncel

Engelli yolcuyu almayan sürücüye 259 lira ceza

Bursa’da durağa nizami yanaşmayan, engelli rampasını açmayan böylelikle akülü tekerlekli sandalyedeki yolcunun otobüsüne binmesine engel olan özel halk otobüsü sürücüsüne para cezası kesildi.



Olay, Merkez Osmangazi ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitmek üzere otobüs durağında bekleyen akülü tekerlekli sandalyedeki, kas hastası Necla D., B46 hat numaralı özel halk otobüsü sürücüsü tarafından otobüse alınmadı. Cep telefonuyla da görüntülenen olayda otobüs durağı için ayrılan cebin uç noktasında park halinde bir özel otomobil görülürken, özel halk otobüsü de duraÄŸa nizami yanaÅŸmayıp, engelli rampasını açmadan yolcularını alıp, akülü tekerlekli sandalyedeki Necla D.’nin otobüse binmesine olanak saÄŸlamadan duraktan ayrıldı.

HATALI PARK CEZASI 

Bu olayın medyada yayınlanması ardından devreye giren BüyükÅŸehir Belediyesi tarafından engelli Necla D.'yi otobüse almayan sürücü ile otobüsün duraÄŸa uygun yanaÅŸmasına mani olan park halindeki özel araca ceza kesildi. Otobüs durağında park halinde bulunan otomobil ile duraÄŸa nizami yanaÅŸmayan özel halk otobüsüne 259’ar lira hatalı park cezası kesildi.

MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK

BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Alinur AktaÅŸ, Twitter hesabından, “Asla tasvip etmediÄŸim yeÅŸil otobüsün engelli hanımefendiyi duraktan almaması olayı Cuma gerçekleÅŸmiÅŸ ve kamuoyuna yansımıştır. HemÅŸerilerimiz bilsin ki gereken yapılmış, asla yanlış yapana müsamaha gösterilmeyecektir” paylaşımını yaptı.

BURULAÅž’TAN DUYARLILIK ÇAÄžRISI

Yazılı açıklama yapan Burulaş, engellilerin otobüse almamasından dolayı duyulan üzüntüyü dile getirdi. Açıklamada, şöyle denildi:

“Özellikle otobüs duraklarına sürücülerin araçları ile tam ve nizami yanaÅŸarak tüm yolcuları güvenli bir ÅŸekilde almaları konusu gerek eÄŸitimlerimizde ve gerekse denetimlerimizde sıklıkla vurgulanmaktadır. Buna karşın bu üzücü hadisede de olduÄŸu gibi otobüsün duraÄŸa nizami bir ÅŸekilde yanaÅŸmasını önleyebilecek yanlış park edilen diÄŸer araçlar görülmektedir. Bu yanlış parklanmalar hem bu tarz durumların yaÅŸanmasına yol açmakta hem de diÄŸer sürücülerin de sürüş güvenliÄŸini etkilemektedir. Bu ve benzeri üzücü durumların tekrar yaÅŸanmaması için otobüs durakları önüne hatalı parklanmaların yapılmaması için tüm sürücülerin duyarlı olması gerekmektedir.

BURSA/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.