Sosyal Medya

Güncel

Şah'ın oğlu Prens Rıza'dan İran açıklaması

İran’da yaşayan ve İran monarşisinin son mirasçısı Şah Muhammed Rıza Pehlevi'nin oğlu Prens Rıza Pehlevi, İran'daki protestolara ilişkin açıklama yaptı.



Asya'nın Sesi'nin aktardığına göre Ä°ran'da yaÅŸayan ve Ä°ran monarÅŸisinin son mirasçısı Åžah Muhammed Rıza Pehlevi'nin oÄŸlu Prens Rıza Pehlevi, PerÅŸembe günü yaptığı bir açıklamada, "Ä°ran'daki ayaklanmanın Ã¶nemli olduÄŸunu ve Ä°ran halkının dini bir diktatörlük altında 40 yıl yaÅŸamdan sonra bir sonuç çıkardığını" söyledi. Pehlevi, "Bu rejimin düzeltilmesi mümkün deÄŸil" dedi.

Ayrıca, "genç nesil İranlıların bir rejimin mevcut diktatörlüğünü sağlamada umutları olmadığını" ifade eden Pehlevi, "ülkede yolsuzluk yüzünden, yoksulluk, açlık ve işsizlik muzdaribi olduğunu" belirtti.

Reza-Pahlavi-2-1200x545_c

"İRANLILARIN MESAJI AÇIK..."

Pehlevi, "İranlıların mesajının açık olduğunu ve sistemin tamamen değiştirilmesi ve demokratik bir rejime bırakılması gerektiğini; bu, ülkeyi yeniden inşa etmenin ve İran vatandaşlarının tüm haklarını temin etmenin tek yolunun olduğunu" söyledi.

KUZEY KORE BENZETMESÄ°

Pehlevi, “Ä°ran orta doÄŸunun Japonya'sı olabilir, ancak maalesef Kuzey Kore gibi oldu” dedi. Ayrıca, "benzer benzer deneyimlerle diktaya dayalı rejimlerin devam etmediÄŸini ve bir ideolojinin bütün bir ülkeyi kontrol edemediÄŸini kanıtladığını ve Ä°ranlıların kendilerine güvenmesi gerektiÄŸini" de sözlerine ekledi.

PEHLEVÄ°'LER Ä°RAN'DAKÄ° AYAKLANMALARI DESTEKLEMÄ°ÅžTÄ°

Pehlevilerin ABD'de yaşayan mensupları İran'da gösteriler başladığında İran Büyükelçiliği önündeki protestolara katılmış ve gösterilere destek paylaşımlarında bulunmuşlardı.

PRENS RIZA PEHLEVÄ° KÄ°MDÄ°R?

Son İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi'nin üçüncü ve son eşi Farah Diba'dan olma oğlu Prens Rıza Pehlevi, İran'daki son hanedanlık olan sürgündeki Pehlevi Hanedanı'nın 27 Temmuz 1980'den beri başkanlığını yürütüyor.

İran Şahı Muhammed Rıza Pehlevi, Farahnaz (Farah Pehlevi) ve Prens Rıza

2018-01-13_11h56_30

IMG_2905-001

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.