Sosyal Medya

Dünya

Yunan Göç Bakanı: Buraya kaçan FETÖ'cüler darbecidir

Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, ülkeye kaçan FETÖ'cüler için 'darbeci olduklarına dair sağlam emareler bulunuyor” dedi.



Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 askerin darbeci olduklarına ilişkin geçerli sağlam bulgular bulunduğunu söyledi. Mouzalas, katıldığı Yunan Skai televizyonundaki bir programda açıklamalarda bulundu.

"SAÄžLAM EMARELER BULUNUYOR"

Yunan hükümetinin, darbeci askerlerden birinin sığınma talebini kabul eden Bağımsız Ä°ltica Komisyonu'nun kararına karşı olan itirazının, darbecilere sığınma hakkı verilmediÄŸine emin olmak için yapıldığını anlatan Mouzalas, “Bu kararı biz hukuk devleti olarak temyiz ettik. Daha önce çıkan bin 500 karara itiraz etmedik. Buradaki fark ne midir? Bunların darbeci olduklarına dair saÄŸlam emareler bulunuyor” ifadelerini kullandı. Mouzalas, Yunan hükümetinin kaçak askerler konusunda belirli hukuki bir prosedür uyguladığını belirterek, bu konuda nihai kararı Yunan mahkemelerinin vereceÄŸini söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.