Sosyal Medya

Güncel

Şia Merkez Vakfı Başkanı Rizvi: Hindistan'da medreseler kapatılmalı

Sputnik İngilizce’de yer alan bir habere göre, Şia Merkez Vakfı Başkanı Waseem Rizvi’nin Hindistan Başbakanı Narendra Modi’ye bir mektup yazarak Hindistan’daki bütün medreselerin kapatılmasını ve yaygın eğitim kurumlarına dönüştürülmesini önerdi. Rizvi’nin bu medreseler “terörist üretiyor” dediği aktarıldı.



Sputnik Ä°ngilizce'de yer alan bir habere göre, Åžia Merkez Vakfı BaÅŸkanı Waseem Rizvi'nin Hindistan BaÅŸbakanı Narendra Modi'ye bir mektup yazarak Hindistan'daki bütün medreselerin kapatılmasını ve yaygın eÄŸitim kurumlarına dönüştürülmesini önerdi. Rizvi'nin bu medreseler “terörist üretiyor” dediÄŸi bildirildi.

'MEDRESELER YAYGIN OKULLARA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ'

Medya tarafından elde edilen mektubunda Rizvi'nin, "Medreseler öğrencileri terörizme sürüklüyor. EÄŸitim önemli fakat medreselerin eÄŸitimle alakası yok. Medrese öğrencileri istihdam edilemiyor ve bu medreseler yaygın okullara dönüştürülerek Ä°slami eÄŸitim tercihli hale getirilmeli” dediÄŸi aktarıldı.

Rizvi, “Neden medreselerde modern eÄŸitime izin vermiyorsunuz?” diyerek Twitter hesabından da paylaşımda bulundu.

'PAKÄ°STAN VE BANGLADEÅž'TEN MEDRESELERE YARDIM GELÄ°YOR'

Rizvi'nin mektubunun bir kopyasının Başbakan Uttar Pradesh'e de gönderildiği belirtildi. Rizvi, mektubunda ülkenin her yerinde medreselerin 'mantar gibi' çoğaldığını Pakistan ve Bangladeş'ten gelen yardımlarla faaliyet gösterdiklerini öne sürdü.

ANI Haber Ajansı'na konuÅŸan Rizvi, “Kaç medrese mühendis, doktor üretti? Fakat bazıları terörist üretti.” ifadesini kullandı.

TEPKÄ°LER GECÄ°KMEDÄ°

Medreseleri yönetenlerden ise Rizvi'ye tepki niteliÄŸinde cevaplar geldi. Hindistan Müslümanları Bireysel Hukuk Meclisi'nden Maulana Khalid Rashid, “Bu iddialar tamamıyle temelsiz. Bir medrese bile terörizmle alakalı bir eÄŸitim veya talimde bulunurken yakalanmamıştır. Ãœlkenin içiÅŸleri bakanı bir açıklamasında bizzat bir medresenin bile herhangi bir terör eyleminde bulunmadığını söylemiÅŸtir. EÄŸitimin kalitesine gelince, öğrencilerine yüzde yüz imkanı tanıyan tek eÄŸitim sistemine sahiptir. Ãœlke çapında medreselerde tek bir ÅŸiddet içeren olay veya kötü davranış bile bulamazsınız” dedi.

'RİZVİ ÖZÜR DİLESİN'

Hindistan Müslüman Ä°ttihad Meclisi (AIMIM) müslüman politik partisi ise Rizvi'den özür dilemesini istedi. AIMIM BaÅŸkanı ve parlamento üyesi Asaduddin Owaisi ise Rizvi'yi "en büyük ÅŸakacı ve fırsatçı kiÅŸi”olarak tanımladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.