Sosyal Medya

Güncel

Sine-i Millet Partisi mi kuruluyor? Ä°ÅŸte o bildiri...

“Sine-i Millet Platformu” bir bildiri yayımladı. “Bir savunma hattı oluşturmak için erdemli, bölüşümcü ve eşitlikçi bir hareket olarak yola çıkıyoruz” ifadelerine yer verilen bildiri kamuoyunda yeni bir parti kuruluyor yorumlarına neden oldu. Bildiride imzası olan yazar Nihat Genç niyetlerini Oda TV'de açıkladı.



Dün sosyal medya hesaplarından Ahmet Yavuz, Arslan Bulut, Birgül Ayman Güler, Dilek Akagün, Mustafa Önsel, Nihat Genç imzalı “Sine-i Millet Platformu” adıyla bir bildiri yayımlandı.

Ä°ÅŸte o bildiri.:

bildiri

İçerisinde emekli general, yazar ve siyasetçilerin bulunduÄŸu “Sine-i Millet Platformu” adıyla yayımlanan bildiri, “yeni bir parti mi geliyor” sorularına neden oldu.

Bu soruyu bildiride imzası bulunan Oda TV yazarı Nihat Genç yanıtladı.

Yazar Nihat Genç’in verdiÄŸi yanıt şöyle:

“Bu bir siyasi bildiridir, daha geniÅŸ bir metin birkaç ay içinde hazırlanıyor, daha geniÅŸ katılım listesi de peyderpey yayınlanacak. Vatana ve insan aklına karşı bağışlanamayacak büyük günahlar iÅŸleniyor, insan çaresiz kalabilir ama aydınlar asla. Bir saatten sonra insan dünyada bulunduÄŸu yeri bir daha gözden geçirmek ihtiyacı istiyor. Bu yer konum belirlemek çok güçlü bir istek. Mutlaka yapılmalı deyip yola çıktık. Partiler etrafında bir illüzyon balonu uçuruluyor. Kitleler ya lider ya da ideolojik kutularına kilitlenmiÅŸ durumda. Bu siyasi kabus büyüdükçe zihinler kapanıyor. Gücümüzce açalım dedik. Din ve milliyetçilik hamaset batağına düşüp iktidar uÄŸruna fanatikleÅŸtikçe ülkemiz sömürgecilere daha kolay yem oluyor. BaÅŸ edilmesi zor kabuslar içindeyiz. Hain iÅŸgalden hukuk ve devlet adına ders çıkartmak yerine sömürge tiyatrosuna kaldığımız yerden devam ediyoruz.

BİLDİRİ YETERİNCE AÇIKTIR

Kanlı bir iÅŸgal giriÅŸimiyle ülkemizin sersemlik yaÅŸaması normaldir ama siyaset kurumunun hala ‘güven’ inÅŸa edemeyiÅŸi ciddi bir omurga sorunu yaşıyor demektir. Gittikçe büyüyen derinleÅŸen siyasi yıkıma karşı hepimizin kafasında güçlü bir basınç oluÅŸtu. Batılı ajan sivil kurumlar ve neoliberallerle onlarca yıl kumar oynayanların ülkemize yarattığı felaketleri yaÅŸadık ve sonuç, egemenliÄŸimiz hem tartışılır hem de siyasi aptallıklarla devletin ve hukukun ‘iÅŸin içinden çıkılmaz’ hale geldiÄŸi aÅŸikardır. Neden? Çünkü ülkeyi bu felakete sürükleyenler onlarca yıl Türk Milleti’ne etnisite muamelesi çektiler ve hem kariyer hem hukukla dalgalarını geçtiler, Türkiye’yi kumaÅŸ parçası gibi kesip biçmiÅŸler. Bildiride imzası olanlar çok sevilen aydın insanlardır, en büyük müşterek ortak deÄŸerin önce akıl olduÄŸuna inanmış insanlar, aklın yerini parti lider çıkarı aldığında hiçbir ortak deÄŸer iÅŸe yaramaz. Bildiride imzası olanlar ülkelerini ve dünyayı yeterince düşünüp taşınmış yazıp çizip konuÅŸup memleket derdini çekmiÅŸ insanlardır, eserleri ve siyasi duruÅŸlarıyla zaten kiÅŸiliklerini ortaya koymuÅŸ kamuoyunun çok yakından tanıdığı aydınlar. Büyük bir dönüm noktasında yaÅŸadığımıza inanıyoruz, siyasi olarak her insanımızın kendini bir daha yeniden tarif edip deklare etmesi gerekiyor, ülkemizin ve dünyanın neresindeyiz, ne yapmalıyız? Bildiri yeterince açıktır, aÅŸağıda imzası olanlar, bir savunma hattını bir bina katı tutarak toplantılar yaparak bildiriler yayınlayarak youtube kanalından tartışmalar yaparak gücünü ve imkanlarını katılımlarla ÅŸehir ÅŸehir sürdürmeyi düşünüyor. Savunma hattını aktivite etmek ve ülkemizin her ÅŸeyi omurgasını hukukunu güvenini ayakta tutmak için enerjimizi buraya yoÄŸunlaÅŸtırmak istiyoruz. Tetikte olmalıyız gözetmeliyiz denetlemeliyiz yola çıkacak fikir ve anlayışlara ve aydınlara ve halkımıza ve gençliÄŸe bir temel oluÅŸturmalıyız. DiÅŸimizi tırnağımıza takmalıyız, siyasi bağımsızlığımız ve en temel kiÅŸi hak ve özgürlükleri için siyaset kurumuna olanca gücümüzle müdahale etmeliyiz… Son söz olarak, iftiharla takdim ediyorum, bu bildiri önder siyasi bir giriÅŸim ve altındaki imzalar siyasi bir topluluktur, iÄŸneyle kürdanla kaza kaza milli ve onurlu bir yolu açıp kurumlaÅŸtırana kadar, eÄŸilmemiÅŸ bükülmemiÅŸ pes etmemiÅŸ pislik ve kirlenmeye karşı direnmiÅŸ ne kadar insanımız varsa buluÅŸup aynı nehirden akmak için…”

Odatv.com

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.