Sosyal Medya

Güncel

Hamzalı katliamı unutulmadı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı Mahallesi'nde 23 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 23 kişi törenle anıldı



Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Hamzalı Mahallesi'nde 1 Ocak 1995'te PKK'lı teröristlerce katledilen, biri güvenlik korucusu, 6’sı çocuk, 9’u kadın 23 kiÅŸi için anma töreni düzenlendi.

Hamzalı Mahallesi'ndeki anıt önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, yaptığı konuşmada, teröristlerin düzenledikleri iki saldırıda 23 kişiyi katlettiklerini hatırlattı.

Terör örgütünün kadın, çocuk ve yaşlı demeden savunmasız 23 vatandaşı katlettiğini belirten Dülgeroğlu, "Bugün tekrar aynı acıları sizlere hatırlatmak için değil, şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına bir araya geldik. Bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü bütün dünyaya haykırmak için bir araya geldik." diye konuştu.

Dülgeroğlu, saldırıda 6 aylık Fatma bebek, hamile kadın ve 85 yaşındaki Tayyip dedenin de teröristlerce katledildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Teröristler zannetti ki Hamzalı kardeşlerimizin kalplerinde taşıdıkları vatan sevgisini kaybedecekler ve onların yanında yer alacaklar. 23 yıl sonra bugün görüyoruz ki Hamzalı kardeşlerimiz ay yıldızlı bayrağı yüceltme adına askerimizle ve polisimizle omuz omuza durmaktadır."

Saldırıda yakınlarını kaybeden Kenan Aslan da kundaktaki bebekleri bile katleden terör örgütü PKK'yı lanetlemek için toplandıklarını söyledi.

Kendisini sözde insan hakları savunucusu olarak tanıtan terör örgütü PKK'nın yaşama hakkını hiçe sayarak katliam yaptığına dikkati çeken Aslan, "Kendi halkına zulüm eden PKK terör örgütüne destek verenler gelin, görün. Bu katliamda en az onlar kadar siz de suçlu ve sorumlusunuz. Ellerinize bulaşan masum kanı yıkayarak çıkarabilirsiniz ancak vicdanınıza hesap veremeyeceksiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, dua edildi ve mezarlık ziyareti yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.