Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'nün 'para kasası' itirafçı oldu

Adana'da silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin ‘para kasası’ olduğu öne sürülen ve terör örgütü liderinin çağrısıyla bir bankaya 50 milyon lira yatıran firari iş adamı itirafçı oldu.



Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) ‘para kasası’ olduÄŸu öne sürülen ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in çaÄŸrısıyla bir bankaya 50 milyon lira yatıran firari iÅŸ adamı teslim olup, itirafçı oldu. 

FETÖ/PDY’ye finans desteÄŸi saÄŸladığı gerekçesiyle Kadı kardeÅŸlerin ortak oldukları 3 ÅŸirkete, 4 Nisan 2016 tarihinde ‘kayyum’ atandı. Karardan 12 gün sonra Mehmet Kadı, Ä°stanbul’da ÅŸirketlerine ait malzemeleri usulsüz bir ÅŸekilde sattığı ihbarı üzerine yakalandıktan sonra iÅŸ yerindeki paralara da el konuldu. Kadı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, örgütün ‘para kasası’ olduÄŸu iddia edilen aÄŸabeyi Halil Kadı ise kaçtı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 104 sanıklı davada, ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ‘terör örgütüne finans saÄŸlamak’ suçlarından hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen iÅŸ adamı Halil Kadı’nın, yurt dışına kaçtığı sanılıyordu. Polis tarafından her yerde aranan Kadı, ailesiyle birlikte Adana Adliyesi’ne gelerek teslim oldu. Ä°lk kez hakim karşısına çıkan Halil Kadı, ‘Etkin PiÅŸmanlık Yasası’ndan faydalanmak için ‘itirafçı’ oldu. Yaklaşık 8 saat boyunca mahkemede ifadesi alınan Kadı, tam 20 sayfalık itirafta bulundu. Yurtdışına hiç kaçmadığını ve firari olduÄŸu süreçte Türkiye’de farklı kentlerde saklandığını belirten Kadı, polise yakalanmamak için de sürekli adres deÄŸiÅŸtirdiÄŸini anlattı.

Terörist başı Fetullah Gülen’in çaÄŸrısıyla ‘Bank Asya’ya 50 milyon lira yatırdığı belirlenen Halil Kadı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kadı’nın cezaevine nakli esnasında bölgede geniÅŸ güvenlik önlemi alındı.

Kadı kardeÅŸlerin sahibi olduÄŸu ve Türkiye’nin tekstil devlerinden biri olan ‘Karteks Tekstil’in de aralarında bulunduÄŸu ÅŸirketin Ä°stanbul’daki yönetim merkezine polisler ÅŸok bir baskın düzenlemiÅŸti. Söz konusu baskında TMSF’den kaçırılmak istenen 30 milyon tutarında çek ve 85 bin Türk Lirası da duvardaki gizli bölmede ele geçirilmiÅŸti.

Ayrıca, Halil Kadı'nın kardeşleriyle birlikte ortağı olduğu Karteks Tekstil ve Enerji ile Karses Enerji şirketlerindeki hisselerine kayyum atanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.