Sosyal Medya

Güncel

İstanbul Valisi Şahin: Kimyasal atık için tereddütsüz ceza verilir

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yılbaşı önlemleri ile Tuzla'daki kimyasal atık soruşturmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, "Denizlerimizi ya da kaynak sularımızı kirletmeye de kimsenin hakkı yok. Bunun takibini bütün birimlerimiz yapmakta. Sonucunda da gerekli işlemler de tereddütsüz icra edilecektir" dedi.



Ä°stanbul Valisi Vasip Åžahin yılbaşı tedbirleri ve Tuzla'daki kimyasal atık soruÅŸturmayla ilgili basın mensuplarının soruları yanıtladı. 

Vali Vasip Åžahin, "Bu yılbaşı inÅŸallah vatandaşımızın huzur ve güven içerisinde yeni yıla girmelerine teminen, çok ciddi tedbirler alınmış durumdadır.  37 bin polisimiz, 4 bine yakın jandarmamız ve sahil güvenlik ekiplerimiz görevleri başında olacaklar. Kadrolarımızın tamamı görevleri başında olmuÅŸ olacaklar. Ä°stanbul'da elimizden gelen bütün tedbirleri alarak vatandaşımızın huzurunu, rahatını ve aileleriyle birlikte mutlu bir ÅŸekilde yılbaşını idrak etmesini hedefliyoruz. Ä°nÅŸallah bunu da saÄŸlayacağız. Ben bu vesileyle tüm vatandaÅŸlarımıza yeni yılda mutluluklar, huzur, saÄŸlık ve baÅŸarılar diliyorum" dedi.

"GEREKLÄ° Ä°ÅžLEMLER TEREDDÃœTSÃœZ Ä°CRA EDÄ°LECEKTÄ°R"

Tuzla'daki kimyasal atık soruÅŸturmasıyla ilgili soruya Vali Åžahin ÅŸÃ¶yle konuÅŸtu:

"Hem Çevre Åžehircilik Ä°l Müdürlüğümüz hem belediyemizin ilgili birimlerinin ekipleri çalışmalarına devam ediyorlar. Yine konuyla ilgili adli birimlerimiz çalışmalarını, incelemelerini devam ettiriyorlar. Åžuana kadar kesin tespit edilen bir ÅŸey yok; ama elde bir takım veriler, araçlar ve kiÅŸiler mevcut.  Onun üzerindeki kesin neticeler tespit edildikten sonra da adli iÅŸlemler ve çevre cezalarıyla ilgili cezai iÅŸlemler de tatbik edilecektir. Åžuna özellikle dikkat çekmek istiyorum; kimsenin vatandaşımızın yaÅŸadığı çevreyi, soluduÄŸu havayı kirletmeye hakkı yok. Herkes bu konuda çıkarılmış olan düzenlemelere ve kurallara uymak zorunda. Ve buna uyulduÄŸu takdirde de hizmetlerin yürütülmesinin önünde bir engel yok zaten. Ufak tefek kazanç ve kar hırsı tüm insanlarımızın huzurunu, rahatını, saÄŸlığını tehdit etmeye, tehlikeye düşürmeye; denizlerimizi ya da kaynak sularımızı kirletmeye hakkı yok. Bunun takibini bütün birimlerimiz yapmakta ve sonucunda da gerekli iÅŸlemler  tereddütsüz icra edilecektir."

Ä°STANBUL/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.