Sosyal Medya

Coğrafyamız

YPG'liler Arap gruba saldırdı

PKK/DSG’nin Arap ve Kürt unsurları Deyrizor’da birbirine düştü. Örgütten 3 ay önce ayrılan Arap Bakkara Taburları’na YPG tarafından saldırı düzenlendi. Bakkara Taburları’na mensup dört Arapın rehin alındığı iddia edildi.



Omurgasını terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluÅŸturduÄŸu Demokratik Suriye Güçleri’nde (DSG) iç çatışma baÅŸladı. ABD’nin talimatıyla kurulan DSG’nin Arap unsurlarından Bakkara Taburları yaklaşık üç ay önce örgütle çıkar çatışmasına girdi.

Deyrizor kentindeki Bakkara AÅŸireti’ne baÄŸlı militanların yaÅŸadığı köylere, YPG geçtiÄŸimiz ÇarÅŸamba günü baskın düzenledi. Çıkan çatışmanın sonucunda Bakkara Taburları’na mensup 4 Suriyeli Arap, YPG tarafından rehin alındı. YPG tarafından aranan Bakkara Taburları’nın lideri Yasin El-Dahle’nin ise bulunamadığı bildirildi.

ESKİ DEFTERLER AÇILDI

Kuzey Suriye Gözlemevi, DSG’ye baÄŸlı Bakkara Taburları’nın elindeki Cedid Bakkara ile El-Dahle köylerine baskın yapıldığını ve çıkan çatışmanın 4 tutuklamayla sonlandığını duyurdu. Kuzey Suriye Gözlemevi, Bakkara Taburları'ndan bir kaynağın çatışmanın DSG’ye baÄŸlı Deyrizor Askeri Meclisi ile Bakkara Taburları arasındaki eski anlaÅŸmazlıklar nedeniyle yaÅŸandığını anlattı. Terör örgütü DSG, Bakkara Taburları’nı askeri emirlere karşı gelmek, batı kırsalında çoÄŸu Bakkara aÅŸiretinin yaÅŸadığı köy ahalisine kolaylık saÄŸlamak ve askeri meclisin izni olmadan köylerden göçenlerin tekrar köylere dönmelerine izin vermekle suçladı.

REJÄ°ME KATILDILAR Ä°DDÄ°ASI

DSG, Ekim ayında Bakkara Taburları’nı yöneten Yasir El-Dahle ve 4 yardımcısını askeri emirlere karşı gelmekten tutuklamıştı. Ancak bölgenin ileri gelen aÅŸiretlerin liderlerinin YPG’liler ile yaptığı görüşmelerin ardından DEAÅž’ın Deyrizor kırsalından kovulmasında önemli rol sahibi olan El-Dahle ve adamları 5 gün sonra serbest bırakıldı. Daha önce ÖSO saflarında yer alan ardından DSG'ye katılan Yasir El-Dahle ve YPG arasında bir süredir çıkar çatışması yaÅŸandığı ifade ediliyordu. Yaklaşık 10 gün önce ise Yasir El-Dahle’nin adamlarıyla birlikte saf deÄŸiÅŸtirerek Suriye Ordusu’na katıldığı iddia edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.