Sosyal Medya

Güncel

28 Şubat davasında 60 sanığa müebbet istemi

28 Şubat davasında savcı mütalaasını açıkladı. Aralarında Çevik Bir ve dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın da olduğu 60 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.



Aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir in de bulunduğu 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasında savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Mütalaada ' İsmail Hakkı Karadayı ve Çevik Bir hükümeti devirmek istedi' ifadesi yer aldı.

17-12/21/kara.jpg

39 KİŞİ İÇİN BERAAT TALEBİ

39 kiÅŸi hakkında beraat isteniyor. Dava sırasında hayatını kaybeden 4 kiÅŸi hakkında ise davanın düşmesi talep edildi. 
Eski Jandarma Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman, ölüm nedeniyle hakkındaki davanın düşürülmesi istenen 4 isim arasında yer aldı.

 17-12/21/cevik.Jpeg

Savcı, Batı Çalışma Grubu'nun Refah Yol hükümetini düşürmek için Genelkurmay Karargahı'nda dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir'in başkanlığında toplantılar yaptığını kaydetti. 04 Şubat 1997'de Sincan'dan tankların yürütüldüğünü anımsatan savcı, tankların yürütülmesinin 6 ayda bir yapılan eğitim programı olduğunun söylenildiğini, Genelkurmay'ın ise böyle bir eğitim programı olmadığını bildirdiğini aktardı.

DuruÅŸma 8-9-10 Ocak 2018 tarihine ertelendi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.