Sosyal Medya

Güncel

Ronaldo'dan iÅŸgalci Ä°srail'e unutulmaz cevap: Katillerle forma deÄŸiÅŸtirmem

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak ilan etmesine sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Kamuoyunda oluşan tepkiler spor alanında da yankı buluyor. Geçtiğimiz günlerde Celtic taraftarı Filistin'e Kudüs konusunda destek verirken, Ronaldo'nun İsrailli futbolcuyla forma değiştirmemesi ise hafızalardaki sıcaklığını koruyor.



ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararı ve İsrail'in Filistinli Müslümanlar'a olan tutumu gündemdeki yerini korurken spor camiasından da tepki var. Önceki günlerde Celtic taraftarı, lig maçlarında üzerinde Kudüs'ün Filistinlilee olduğuna dair yazı olan bir pankart açmıştı.

İsrail'e en fazla ses getiren tepkiyi ise Cristiano Ronaldo vermişti. Portekizli yıldız 23 Mart 2013 yılında oynanan İsrail maçında Yuval Spungin'in forma değiştirme isteğini reddetmiş ve mücadele sonunda "Katillerle forma değiştirmem" dediği belirtilmişti.

celtic.jpg?r=1cb69731bd271528fc2360e5a2b16d6d

CELTÄ°C TARAFTARI: KUDÃœS FÄ°LÄ°STÄ°NLÄ°LERÄ°NDÄ°R

Bununla birlikte spor camiasından da konuyla alakalı tepkiler gelmeye devam ediyor. Süper Lig'de oynanan maçlarda "Kudüs kırmızı çizgimizdir" pankartıyla sahaya çıkılırken Avrupa'nın dev kulüplerinden Celtic'te taraftarlar "Kudüs Filistinindir" pankartı açtı.

 

RONALDO'NUN FORMA TEPKÄ°SÄ° UNUTULMAZ

Real Madrid'in dünya yıldızı futbolcusu Cristiano Ronaldo, 23 Mart 2013 yılında İsrail'le oynanan Avrupa Şampiyonası Elemeleri maçı sonrasında forma değiştirme isteğini reddetmişti. Mücadele sonunda ise Ronaldo'nun "Katillerle forma değiştirmem" dediği ve bu yüzden formasını İsrailli futbolcuya vermediği ifade edilmişti.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR İÇİN YARDIM YAPIYOR

2012’de Altın Ayakkabı’yı kazanan Cristiano Ronaldo’nun, 1.5 milyon Euro deÄŸerindeki bu ödülü Gazze’deki Filistinli çocuklara yardım amaçlı kullandığı söylenmiÅŸti. Ronaldo’nun ayakkabılarından elde ettiÄŸi gelirin bir kısmını da Gazze’deki çocuklara yardım eden vakıflara bağışladığı biliniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.