Sosyal Medya

Güncel

Domuz eti ne ise piyango da odur

Miladi yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte ‘Milli’ Piyango çekilişi için caddeler şans oyunu biletçileriyle doldu.



Ä°lahiyatçılar, “Piyango insanı kâfir yapmaz ama günah hanesine bir haram yazdırır. Domuz eti ne ise, zina ne ise, içki ne ise kumar da odur. Piyango gibi kumar çeÅŸitlerinden de ateÅŸten kaçınır gibi kaçınmalıyız” dediler.

Hristiyan Batı kültürünün ürünü olan miladi yılbaşının gecesinde gerçekleÅŸecek “Milli” Piyango çekiliÅŸi yeniden gündemde. Piyango çekiliÅŸi için caddeler ÅŸans oyunu biletçileriyle dolmuÅŸ durumda. VatandaÅŸlar, Ä°slâm dininin haram kıldığı kumar ile zengin olma hayalleri kurmaya sürükleniyor. Müslümanların ahiretini tehlikeye atması demek olan piyango ile ilgili Akit’e konuÅŸan ilahiyatçılar, içkiden ve domuz etinden nasıl kaçınılıyorsa piyango gibi kumar çeÅŸitlerinden de aynı ÅŸekilde uzak durulması gerektiÄŸini söylediler.

DÃœNYASI DA AHÄ°RETÄ° DE TEHLÄ°KEDE

Ondokuz Mayıs Ãœniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi Temel Ä°slam Bilimleri Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Murat Yıldız, Müslümanlara ‘ÅŸuur’ uyarısında bulunarak, “Bizim hedefimiz KarunlaÅŸmak olamaz, olmamalıdır” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) “Kim bir kavme benzerse onlardandır” Hadis-i Åžerif’ini hatırlatan ilahiyatçı Murat Yıldız, “Bu inançla alakalı bir olgudur. Gezi olaylarında aÄŸaçlar kesilmesin diyenler, yılbaşında çamları yerle bir ediyor. Kurban Bayramında milletin kurbanına karışanlar yine yılbaşında hindileri bir bir gırtlaklıyor onlara ses çıkartan olmuyor. Piyango da buna eÅŸ bir durumdur. Dolayısıyla Müslüman’ın bu konuda ÅŸuurlu olması lazım. Yoksa bir insanın piyango alması onu kâfir yapmaz ama ÅŸuursuz yapar. Piyango insanı kâfir yapmaz ama günah hanesine bir haram yazdırır” diye konuÅŸtu.

Piyango çekiliÅŸlerinde büyük ikramiyeyi kazananların dünyada da refaha kavuÅŸamadığını belirten Yıldız, “Daha önce yapılmış bir araÅŸtırma sonucunda, ÅŸans oyunlarında kendilerine büyük ikramiye çıkmış olan insanların birkaç sene sonraki hallerine bakıldığında, ikramiye öncesinden daha periÅŸan halde oldukları görülmüştü. Piyango ile ahiret tehlikeye atıldığı gibi dünyada da refah hayat yaÅŸanmıyor yani bu paralarla. Bizim amacımız Karun gibi zengin olmak deÄŸil. Hedefimiz asla KarunlaÅŸmak olmamalıdır” ifadelerini kullandı. Murat Yıldız, piyango gibi ÅŸans oyunlarının insanlarda çalışmadan para kazanma duygusunu uyandırdığı ve geliÅŸtirdiÄŸi için hayalperest toplumların meydana geldiÄŸini söyledi. 

KUMARDAN, ATEŞTEN KAÇINIR GİBİ KAÇINMALIYIZ

Kumarın her çeÅŸidinin yüce Ä°slam dinince yasaklandığını vurgulayan ilahiyatçı-yazar Mahmut ToptaÅŸ, “Unutmalıyız ki her çeÅŸit kumar 365 gün yasaktır, haramdır. Herkes kazancını alın teriyle ve tertemiz ÅŸekilde kazanmalıdır. Haramdan kaçınarak helalin dışına çıkmayanlar hem bu dünyada alnı açık gezerler hem de ahirette cennet köşklerinde tertemiz bir ahir ömür sürerler” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Loto, Toto, Åžans Topu gibi ÅŸans oyunlarına müptela olmuÅŸ vatandaÅŸların bu haramdan uzaklaÅŸmak için piyangoyu baÅŸlangıç kabul ederek tamamından vazgeçmeleri için çaÄŸrıda bulunan Mahmut ToptaÅŸ, “Ä°nsanın aklı çok ama çok deÄŸerlidir. Allah, kendimize ve canımıza en güzel emanet olarak aklı vermiÅŸtir. O aklın bir saniyeliÄŸine dahi kapatılmamasını istemeliyiz. İçkiden nasıl kaçınıyorsak, domuz etine nasıl yakınlaÅŸmıyorsak piyango gibi kumar çeÅŸitlerine de yakınlaÅŸmamalıyız. Domuz eti ne ise, zina ne ise, içki ne ise kumar da odur bunu unutmamalı ve haramlardan uzak durmalıyız. Piyangoyu baÅŸlangıç kabul ederek Süper Loto’yla da, Sayısal Loto’yla da, Ä°ddaa’yla da, Åžans Topu’yla da, At Yarışları’yla da ateÅŸle mesafeli olur gibi mesafeli olmalıyız” dedi.

kaynak: Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.