Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kudüs direnişinin sembolü Fevzi için serbest bırakılsın kampanyası

Tam techizatlı 23 İsrail askerinin önce dövüp sonra gözlerini bağlayarak gözaltına aldığı 16 yaşındaki Filistin'li Fevzi için “acil” insanlık çağrısı yapıldı. İHAK ileri seviyede kanser annesi, yatalak babasına bakmak için okulu bırakıp günlük işlerde çalışmak zorunda kalan, sokaktan geçerken gözaltına alınan Fevzi el-Cuneydi için UNİCEF ve İsrail Adalet Bakanlığı'na tepki mesajları göndermeye çağırdı.



ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıdıklarını açıklaması sonrası, sokaktan geçerken gözaltına alınan 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi için “acil çaÄŸrı” koduyla uluslararası bir kampanya baÅŸlatıldı. Ä°nsan Hakları ve Adalet Hareketi (Ä°HAK) tarafından baÅŸlatılan kampanyada, Fevzi'nin derhal serbest bırakılması için UNÄ°CEF ve Ä°srail Adalet Bakanlığı'na tepkilerin iletilmesi istendi.

İHAK açıklamasında annesi ileri seviyede kanser hastası, babası yatağa mahkum olan Fevzi'nin ailesine bakmak için günlük işlerde çalıştığı, bu nedenle okuyamadığı belirtildi. El-Halil şehrinde gözaltına alınan çocuk yaştaki Fevzi'nin tam techizatlı İsrail askerleri tarafından acımasızca dövüldükten sonra gözleri bağlandığı, önce askeri karakola ardından da tutuklanarak Ofer Cezaevi'ne konulduğu bildirilen açıklamada, dünyanın bu insanlık suçuna sessiz kalmaması istendi.

İsrail'in sistematik bir şekilde Kudüs ve Batı Şeria'daki Filistinli çocukları tutukladığı belirtilen açıklamada, vahim tablo da gözler önüne serildi. Buna göre 2015 yılında 22'si kız toplam 2 bin 634, 2016'da 32'si kız 887, 2017 yılında ise şu ana kadar 700 çocuğun tutuklanarak İsrail cezaevlerine konuldu. Tutuklanan çocukların İsrail'de askeri mahkemelere çıkarıldığı belirtilen açıklamada, gözlerinin bağlandığı, kelepçelendiği, dövme ve fiziksel şiddet, aç bırakma, küfür ve hakaret, anne ile tehdit, taciz, zorla İbranice evrak imzalatma, psikolojik baskı gibi işkence ve kötü muameleler yapıldığı vurgulandı.

İHAK Fevzi ve tüm tutuklu çocukların serbest bırakılması için BM Çocuk Haklarını Koruma Sözleşmesine taraf tüm devletler, uluslararası mekanizmalar, resmi ve sivil tüm insan hakları örgütleri ve kuruluşlarının girişimde bulunmaya çağırdı.

Fevzi'nin 23 İsrail askeri tarafından gözaltına alındığı sırada AA fotomuhabiri tarafından çekilen fotoğrafı 3'ncü intifadanın sembolü olmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.