Sosyal Medya

Coğrafyamız

Gazze'de 2 kişi öldü, yüzlerce yaralı var!

Son dakika! ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması ve takip eden intifada çağrılarının ardından Cuma namazı öncesi ve sonrasında gösteriler başladı. Filistin'de toplanan kalabalıklara İsrail askerleri biber gazı, plastik mermi ve gerçek mermilerle saldırıyor. Televizyonların canlı yayınında Kudüs'te İsrail askerleri Filistinlileri gözaltına aldı. Reuters haber ajansı, bir çocuğun boğazını sıkan İsrail askerinin fotoğrafını dünyaya geçti. AFP haber ajansı Gazze'de polisle göstericiler arasında çıkan çatışmalarda bir kişinin vurularak öldürüldüğünü bildirdi. Son dakika gelen habere göre ölü sayısının 2'ye yükseldiği öğrenildi. Yüzlerce yaralının olduğu bildiriliyor. Cuma namazı çıkışı, Endonezya ve Malezya'dan başlayan gösteri dalgası, Pakistan, Hindistan, İran, Irak, Türkiye ve Lübnan'la devam etti.



ABD Başkanı Donald Trump'ın, 1995'te ABD Senatosu'ndan geçen ancak sonrasında her 6 ay bir ABD Başkanları tarafından askıya alınan Kudüs'ün İsrail'İn başkenti olarak tanınmasını öngören yasayı onaylamasının ardından Filistin'de sıcak saatler yaşanıyor.

17-12/08/resimid_8453401-1512739256.jpg

Anadolu Ajansı'nın haberine göre İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunuyor.

17-12/08/8452348.jpg

Birçok dünya ülkesinin tepki gösterdiği kararın ardından, Filistin'de üç gün ulusal öfke günü ilan edilmişti. Ardından Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail'e karşı yeni bir intifada çağrısı yaptı ve Ramallah'taki El Fetih yönetimine 'net bir tavır takının' dedi.

 

 
 
 
 
 
 

 

BATI ŞERİA VE GAZZE'DE ÇATIŞMALAR

ABD'nin kararının ardından Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli göstericilerle İsrailli güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 17 kişi yaralandı. Doktorlar yaralananlardan birinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtti.

17-12/08/resimid_8453583.jpg

İsrail ordusu, 'olası gelişmelere hazırlık' gerekçesiyle Batı Şeria'ya çok sayıda yeni tabur sevk edildiğini duyurdu.

YÃœZLERCE YARALI VAR

Ä°srail gazetesi Haaretz, binlerce insanın katıldığı gösterilerde onlarca kiÅŸinin yaralandığını son dakika koduyla okuyucularına duyurdu. Canlı yayına baÄŸlanan Anadolu Ajansı Kudüs muhabiri, gösterilerde yüzlerce yaralı olduÄŸunu söyledi.

17-12/08/resimid_8453401-1512739276.jpg

Gösteriler neredeyse Filistin'deki tüm kentleri kapsıyor: Ramallah, Nablus, Tulkerm, Kalkiliyye, Cenin, Beytullahim, Selfit ve El-Halil. Sokaklarda lastik yakan göstericiler, askerlere taÅŸla karşılık veriyor.

17-12/08/resimid_8453611.jpg

İsrail Emniyet Müdürlüğü, işgal altındaki Doğu Kudüs ve çevresinde ek polisler görevlendirildiğini, polisin protesto gösterilerine müdahale etmeye hazır olduğunu açıkladı.

17-12/08/pols.jpg

Ä°SRAÄ°L JETLERÄ° GAZZE'YÄ° VURDU

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden İsrail'e iki roket atıldığını açıkladı. Buna karşılık Gazze'deki 2 askeri hedefin vurulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada Gazze'den İsrail'e atılan roketlerin İsrail topraklarına ulaşmadan Gazze sınırları içine düştüğü ifade edildi.

Gazze'deki Nasır Selahaddin Tugayları, roketleri kendilerinin attığını duyurdu.

17-12/08/8452198.jpg

İsrail ordusu, roket saldırısına savaş uçağı ve tanklarla karşılık verdi ve "Gazze Şeridi'nde terör örgütlerine ait iki hedef vuruldu" açıklaması yaptı.

Ordu, ayrıca Gazze'den İsrail'e yapılan tüm roket saldırılarından Hamas'ı sorumlu tuttuklarını belirtti.

 17-12/08/8452997.jpg

ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELSİ

Gazze’de, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıması kararının ardından cuma namazı sonrası yapılan gösterilerde hayatını kaybeden Filistinli sayısı 2’ye yükseldi.

Gazze’de, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti tanımasına karşı cuma namazı sonrası yapılan gösterilerde hayatını kaybeden Filistinli sayısı 2’ye yükseldi. Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale eden Ä°srail güvenlik güçleri, 40 Filistinliyi de yaraladı.

17-12/08/8452998.jpg

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.