Sosyal Medya

Güncel

Atina'da Erdoğan ile Pavlopulos arasında Lozan diyaloğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı Lozan çıkışı yapmaya kalkışan Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, sözlerine açıklık getirmek zorunda kaldı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸanYunanistan'ın baÅŸkenti Atina'da Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Pavlopulos ile bir araya geldi.

Lozan Anlaşması üzerine yapılan karşılıklı açıklamalar üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın güncellenmesi gerektiğini ifade ettti.

ANLAŞMAYI DEĞİŞTİRMEYELİM BEKLENTİSİ

Bunun üzerine Yunanistan Cumhurbaşkanı, kendisinin yeterince yetkisinin olmadığını ve anlaşmaya kendisinin müdahale edemeyeceğini söyledi.

"SİZDEKİ YETKİLERE SAHİP DEĞİLİM"

Pavlopulos, "Bardak örneÄŸiyle karşılaÅŸtırma yaptınız ve ÅŸeref verdiniz bize. Yunanistan'da CumhurbaÅŸkanı sizdeki kadar yetkilere sahip deÄŸildir. O yüzden biz  o görüşmelere katılmadık. Sözünü ettiÄŸiniz konuları hükümet üyeleri dikkate alarak deÄŸerlendirecektir." diye konuÅŸtu.

Atina'da Erdoğan ile Pavlopulos arasında Lozan diyaloğu

ERDOĞAN'I GÜLDÜRDÜ

Yunanistan CumhurbaÅŸkanı'nın bu sözleri üzerine gülümseyen ErdoÄŸan, cevap vermek istediÄŸini belirterek, "Ä°yi güzel de ÅŸimdi cevapsız bırakmak da olmaz, cevabını vermem lazım. Ben tabi hukuk profesörü deÄŸilim ama siyaset hukukunu iyi bilirim. Siyaset hukukunda da, özellikle anlaÅŸmaların güncelleÅŸmeleri diye bir ÅŸart vardır ve bunu da biz yaparız.

Atina'da Erdoğan ile Pavlopulos arasında Lozan diyaloğu

"SİZLER BU KONUYU AÇTIĞINIZ İÇİN..."

Yeter ki ülkeler bu konuda mutabık kalsın. Ve bunun dünyada çok örnekleri vardır. Ben tabii bugün sizler bu konuyu açtığınız için bu konuya girdim. Sizler bu konuyu açmasanız Sayın Çipras'la bu konulara girerdik.

"BİZ DE ÇOK SIKINTILAR YAŞADIK"

Ama öyle de olsa sizler Yunanistan adına ben de Türkiye adına bu konuları görüşmüş olduk. Sizlerin bu denli zaman ayırmanızdan dolayı ben de sizlere özellikle teÅŸekkür ediyorum. Biz de çok sıkıntılar yaÅŸadık o yüzden sistem deÄŸiÅŸikliÄŸine gidiyoruz.

"BEN HUKUK PROFESÖRÜ DEĞİL AMA SİYASET HUKUKUNU İYİ BİLİRİM"

Ben hukuk profesörü değilim ama siyaset hukukunu iyi bilirim. Siyaset hukukunda da özellikle 'anlaşmaların güncellenmesi' diye bir şart vardır ve bunu da biz yaparız. Yeter ki ülkeler bu konuda mutabık kalsınlar. Bunun dünyada çok örnekleri var.diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.