Sosyal Medya

Güncel

6 çocuğun öldüğü Kur'an kursuyla ilgili şaşırtan karar!

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Diyarbakır Kulp’taki bir Kuran Kursu’nda altı çocuğun yanarak ölmesinde bütün suçun Kuran öğreticisi Faruk Işık’a ait olduğunu bildirdi. Savunmada, kursa gündüz eğitimi için izin verildiğini, yatılı olmak için gerekli işlemler tamamlanmadan Işık tarafından öğrenci kabul edildiği kaydedildi. Bu savunmasına rağmen DİB’in, Işık’ı faciadan sonra Konya’nın Hüyük ilçesindeki bir Kuran Kursu’na atadığı anlaşıldı.



Diyarbakır 2. Ä°dare Mahkemesi’ne DÄ°B tarafından gönderilen savunmada Kulp KaraaÄŸaç Köyü Kuran Kursu’nun 2011 yılında açıldığı, iki yıl sonraki denetimde olumsuzluÄŸa rastlanmadığı ifade edildi. Kursa 4 Eylül 2015’te Faruk Işık adlı öğreticinin atandığı, 28 Eylül’de de eÄŸitime baÅŸlandığı belirtildi. Kursun 16 Kasım 2015’te ilçe müftüsü tarafından denetlendiÄŸi ve olumsuzluk görülmediÄŸi anlatıldı.

Haberde; Kursun ‘C’ grubu denilen, gündüz eÄŸitim vermek üzere açıldığı belirtilerek, “YoÄŸun talep neticesinde yatılı açılabilmesi hususunda fiziki ÅŸartların iyileÅŸtirilmesi yoluna gidilmiÅŸ ise de henüz ‘B’ grubu statüsüne girmemiÅŸ, kursa yatılı öğrenci alınması idarenin bilgisi ve müdahalesi dışında gerçekleÅŸmiÅŸtir. Dava konusu olay görevli personelin tamamen kiÅŸisel kusuru ile sebebiyet vermiÅŸ olduÄŸu bir olaydır” denildi.

Binanın köye ait olduÄŸu, gündüz hizmet vermek üzere tahsis edilen sınıfın DÄ°B’e ayrıldığı savunularak, “Binanın diÄŸer üniteleri ve bina üzerindeki tasarruf yetkisi baÅŸkanlığımıza bırakılmamıştır. Bu yerle ilgili gerçek kiÅŸi veya tüzel kiÅŸiler tarafından bu yetkiler kullanılmıştır. Bu sebeple baÅŸkanlığımızın bir sorumluluÄŸu sözkonusu deÄŸildir” denildi.

Işık’ın mevzuatın yüklediÄŸi ödev ve sorumluluÄŸun dışına çıktığı, hizmetinin usul, esas ve gereklerine aykırı davrandığı ve görev kusuru iÅŸlediÄŸi kaydedildi.

Bu savunmasına raÄŸmen DÄ°B’in Işık’ın görevden uzaklaÅŸtırılmadığı, halen Konya’nın Hüyük ilçesindeki bir yurtta görevli olduÄŸu anlaşıldı.

Işık ve beÅŸ sanık, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘taksirle birden çok kiÅŸinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan yargılanıyor. Işık, yargılama kapsamında verdiÄŸi ifadede, göreve baÅŸladıktan iki hafta sonra yatılı Kuran kursu açmak için müftülüğe baÅŸvurduÄŸunu, müftünün yurda gelip gerekli standartları bildirdiÄŸini söyledi. Kalorifer sistemini yenilediÄŸini ve yatılı kurs izni için baÅŸvurduÄŸunu anlattı.

KaraaÄŸaç Kuran Kursu’nda 1 Aralık 2015 gecesi yurdun ikinci katıda çıkan yangında Nur Muhammed Bayka, Mehmet Bingöl, Suat Çankaya, Serhat Sancar, Åžahin Kahraman ve Sabahattin Altun adlı altı çocuk yanarak ölmüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.