Sosyal Medya

Güncel

ABD'deki dava Türk bankalarını etkileyecek mi?

ABD'nin Türkiye'ye karşı Halkbank üzerinden başlattığı operasyon sonrası en çok merak edilen soru Türk bankaların davalardan etkilenip etkilenmeyeceği oldu.



VAKIFBANK Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD’de görülen davanın haksız bir dava olduÄŸunu belirterek, “GeçmiÅŸte Halkbank’ta çalıştım. Halkbank’ın uluslararası kurallara, ambargolara harfiyen uyduÄŸunu düşünüyorum. Bu iÅŸlemleri yaparken ABD otoriteleri ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler ile yakın çalışma içindeydi. Bu daha hepimizin bildiÄŸi gibi siyasi yönü ağır basan dava. Bunun sonucunda ne olacağını kestirmek mümkün deÄŸil. Ama ben ÅŸahsen Türk bankacılık sisteminin çok etkileneceÄŸini düşünmüyorum”dedi.

Özcan, bankanın yeni vizyonunu paylaÅŸmak için düzenlediÄŸi toplantıda, Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını ifade ederek, “Güçlü, kalkınan, tüm dünyanın gıptayla baktığı, lider bir Türkiye var. Biz de müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmek, güçlü Türkiye’nin ekonomisine daha fazla destek olabilmek ve VakıfBank’ın gücüne güç katabilmek için yeni dönem vizyonumuzu ‘Güçlü Türkiye’nin Lider Bankası’ olarak belirledik” dedi.
Özcan, 2017’de bankanın aktif büyüklüğünün 250 milyar liraya ulaÅŸtığını belirterek 2018 için çalışmaların sürdüğünü ve hükümetin hazırladığı Orta Vadeli Program’a göre büyüme tahminlerini yaptıklarını söyledi. Asıl yapmak istediklerinin verimliliÄŸi arttırmak olduÄŸunu vurgulayan Özcan, “Verimlilik kaybı olan alanlarımız vardı, 7-8 genel müdürlük en önemli verimlilik kaybıydı. Åžimdi onu teke düşürerek hallediyoruz. Ä°ÅŸtiraklerin kârlı ve verimli çalışmasını saÄŸladık kurumsal ve teknolojik yeniliklerle. Mutfağı düzeltmek istiyoruz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.