Sosyal Medya

Dünya

ABD Başkanı Trump'tan İslam karşıtı retweetler

ABD Başkanı Trump, aşırı sağcı İngiliz lider Jayda Fransen’in paylaştığı İslam karşıtı videolara kendi resmi Twitter hesabında yer verdi.



ABD'de Ä°slam karşıtlığı BaÅŸkanlık düzeyinde varlığını sürdürüyor. ABD BaÅŸkanı Trump twitter hesabından, Ä°ngiliz aşırı saÄŸcı Jayda Fransen'in paylaşımlarını, kendi hesabından paylaÅŸtı.

BAŞKANDAN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMLAR

Provokasyon kokan bu tweetler, ABD baÅŸkanı Trump'ın kendi kiÅŸisel hesabından paylaşıldı. Trump, Ä°ngiliz aşırı saÄŸcı Britain First (Önce Britanya) isimli siyasi hareketin liderlerinden Jayda Fransen’in yüklediÄŸi üç videoyu, kendi resmi Twitter hesabında paylaÅŸtı.

ABD Başkanı Trump'tan İslam karşıtı tweetler

Videoların üçünün de İslam karşıtı olması, sosyal medyada tepki çekerken, kullanıcılar Trump'ı islamofobik olmakla suçladı.

ABD Başkanı Trump'tan İslam karşıtı tweetler

PROVOKATÄ°F VÄ°DEOLAR

Üç videoyu hesabından paylaÅŸan Trump, büyük tartışmalara neden oldu. Videolardan ilki Müslüman bir göçmenin Hollandalı bir çocuÄŸu dövdüğünü gösterirken, diÄŸerinde de Bakire Meryem heykelini parçalayan bir kiÅŸi görülüyor. Son video ise bir çocuÄŸun çatıdan atılma görüntüsüne yer veren Trump adeta videolar üzerinden Trump'ı suçluyor.

ABD Başkanı Trump'tan İslam karşıtı tweetler

Videoları yorum yapmadan paylaÅŸan Trump, daha sonra baÅŸka bir konuya geçerek, yine iddiasını öne sürdü.

Bu ay başında Jayda Fransen çarÅŸaf giyen bir kadını sözle taciz ettiÄŸi gerekçesiyle suçlu bulunmuÅŸtu. Fransen aynı zamanda sosyal medyaya çektiÄŸi provakatif ve Ä°slam karşıtı videolar ile tanınıyor. 

ABD Başkanı Trump'tan İslam karşıtı tweetler

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.