Sosyal Medya

Dünya

ABD'li General: Trump'a karşı çıkarım

ABD Stratejik Kuvvetler Komutanı, Trump’ın yasal olmayan bir şekilde nükleer silah kullanmak istemesi durumunda karşı çıkacağını söyledi.



ABD Stratejik Kuvvetler (STRATCOM) Komutanı Orgeneral John Hyten, ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın yasal olmayan bir ÅŸekilde nükleer silah kullanmak istemesi durumunda Trump’a karşı çıkacağını söyledi.

Orgeneral Hyten, Kanada’da düzenlenen Halifax Uluslarası Güvenlik Forumu’nda konuÅŸtu.

Trump’ın nükleer silahları yasal olmayan bir ÅŸekilde kullanma ihtimaline iliÅŸkin bir soru üzerine ABD’li general, “Bazıları aptal olduÄŸumuzu zannediyor. Biz aptal insanlar deÄŸiliz. Bunlar hakkında çok düşünüyoruz. Bu sorumluluÄŸunuz ise bunu nasıl düşünmezsiniz ki?” deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Stratejik silahların kullanılması ile ilgili prosedürleri anlatan Orgeneral Hyten, “STRATCOM komutanı olarak baÅŸkana tavsiyede bulunurum o bana ne yapacağımı söyler” dedi.

Hyten, şöyle devam etti:

“EÄŸer kararı yasa dışı ise ne olacak? Ben ÅŸunu diyeceÄŸim “Sayın BaÅŸkan bu yasa dışıdır. Ve ne olacağını tahmin edin? O da bana yasal olanın ne olduÄŸunu soracak ve duruma göre karışık kabiliyetlerimizden seçeneklerle karşılık vereceÄŸiz. Ä°ÅŸ bu ÅŸekilde yürüyor. O kadar karmaşık deÄŸil.”

Yasa dışı bir karar vermenin karşılığının olacağını ifade eden ABD’li komutan, yanlış karar verenin cezasını çekeceÄŸini öne sürdü.

Kuzey Kore ile ABD arasındaki tansiyon yükseldikçe Kongre’de Trump yönetiminin nükleer bir giriÅŸimde bulunma ihtimaline karşı tartışmalar yaÅŸanıyor. Aralarında Cumhuriyetçilerin de bulunduÄŸu bir grup kongre üyesi ve senatör, Trump’ın nükleer kullanma yetkilerine sınırlama getirmek üzere bir yasa çıkarılmasını talep ediyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.