Sosyal Medya

Güncel

Bir müftü ilk kez nikah kıydı

Nüfus Hizmetleri Yasası'yla müftülere verilen nikah kıyma yetkisinin ardından ilk tören Diyarbakır'da gerçekleşti.



Diyarbakır'da Bismil Belediye BaÅŸkanlığı öncülüğündeki toplu nikah töreninde bir ilke imza atıldı. Ä°lçe Müftüsü Ahmet DurmuÅŸ, Ezgi ve Mesut Göknar çiftinin nikahını kıydı.

Bir müftü ilk kez nikah kıydı

MÜFTÜ İLK KEZ NİKAH KIYDI

Daha sonra Türkiye’de ilk kez bir müftü nikah kıydı. Ä°lçe Müftüsü Ahmet DurmuÅŸ’un, nikahı kıyarken heyecanlı olduÄŸu görüldü. Nikah sırasında zaman zaman gelin ve damada soru sorarken yaptığı yanlışları, gerçek nikah memuru Rıfat Akan müdahale ederek düzeltmeye çalıştı. Mehmet Emin Sevim ile Özlem Sevim çiftinin nikahını kıyan Müftü Akan,resmi evlilik cüzdanını da geline verdi. Müftü DurmuÅŸ, burada yaptığı konuÅŸmada, kendisinin 8 çocuÄŸu olduÄŸunu belirterek, yeni evlenen çiftlerden en az 5’er çocuk yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Kalan çiftlerin nikahını da belediyenin resmi nikah memuru Rıfat Akan, toplu olarak kıydı. Her soruya gelin ve damatlar, birlikte "evet" diyerek kuracakları yuvanın ilk adımını attılar.

Bir müftü ilk kez nikah kıydı

"HALKA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Kıyılan nikahların ardından Belediye BaÅŸkan Vekili Turgay Gülenç, yeni evlenen çiftlere çamaşır ve bulaşık makinesi ile buzdolabı belgelerinin yer aldığı zarflarla birlikte Kuran’ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.

Büyük kazanlarda pişirilen kavurma ve pirinç ile güveç yemeğinin konuklara verildiği törende daha sonra Başkan Vekili Gülenç, Başkan Yardımcısı Mahmut Vural, evli çiftlerlerle birlikte yöre müziği eşliğinde halay çektiler.

Belediye BaÅŸkan Vekili Turgay Gülenç, ikinci kez düzenledikleri toplu nikah töreninde bir ilki gerçekleÅŸtirdiklerini belirterek, "Müftülerin de nikah kıymasına olanak tanınan yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, Türkiye’de ilk olarak müftümüz nikah kıydı. Düğün masraflarını, gelinlik ve damatlık giysileri dahil bazı beyaz eÅŸyaları da belediye olarak biz karşıladık. Biz devletin imkanlarını vatandaşın hizmetine kullanıyoruz. Böylece insanları medeni nikah kıymaya teÅŸvik ediyoruz. Bundan sonra farklı törenlerle halka hizmet etmeye devam edeceÄŸiz." dedi.

Bir müftü ilk kez nikah kıydı

MÜFTÜ DURMUŞ: YASA DIŞI NİKAH KIYMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

İlçe Müftüsü Ahmet Durmuş ise daha önce dini nikah kıydığını belirterek, ilk kez resmi nikah kıymanın heyecanını yaşadığını söyledi.

DurmuÅŸ, "Ä°lk kez resmi bir nikah kıydık. Bu akÅŸam, daha önce nikahları kıyılmış 30 çiftimizin resmi nikahını kıydık. Eskiden gece yarısında gelip bizi evden alırlardı ’gelin nikahımızı kılın’ diye. Gidip kılıyorduk ama dini nikahı kıyabiliyorduk. Herkesin küçük yaÅŸtaki çocukların evlilikleri artar diye endiÅŸesi vardı. Biz de evlendirme memurları gibi artık yasaların bize verdiÄŸi yasa ölçüsünde nikah kıyacağız. Yani yasada belirtilen yaÅŸ neyse biz de o yaÅŸtan daha küçük çocukların nikahını asla kılamayız. Yasadışı bir nikahı kılmamız mümkün deÄŸil. Diyanetin bize verdiÄŸi yetkiler ölçüsünde resmi olarak nikahları kıyacağız." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.