Sosyal Medya

Dünya

İlk darbe S&P'den! Batıyorlar

Borçlarına ait iki faiz ödemesini gerçkeleştiremeyen Venezuela'ya ilk darbe S&P'den geldi.



S&P bu ülkenin kredi notlarını seçilmiş temerrüt seviyesine indirdi. Kurum ayrıca, ülkenin yerel para cinsinden kredi notlarını olası bir temerrüde düşme riskine karşı izlemeye aldı.

Borçlarına ait iki faiz Ã¶demesini gerçekleÅŸtiremeyen Venezuela'ya ilk darbe krediderecelendirme kuruluÅŸu S&P'den geldi. S&P bu ülkenin kredi notlarını seçilmiÅŸ temerrüt seviyesine indirdi. Kurum ayrıca, ülkenin yerel para cinsinden kredi notlarını olası bir temerrüde düşme riskine karşı izlemeye aldı.


S&P Global, Venezuela'nın yabancı para cinsinden kısa ve uzun vadeli kredi notlarını 'CC/C' seviyesinden seçilmiÅŸ temerrüt 'SD/D' seviyesine indirdi.

S&P'den yapılan açıklamada, Venezuela'nın yerel para cinsinden kredi notlarının olası bir indirim için izlemede tutulmaya devam edileceÄŸi ifade edildi.

Açıklamada, kredi notlarının negatif izlemede olmasının Venezuela'nın gelecek 3 ayda yeniden temerrüde düşmesi olasılığının ikide bir olduÄŸu görüşünü yansıttığını ifade etti.

TEMERRÃœT DARBESÄ°

Ä°ÅŸlem öncesi belirlenmiÅŸ olan yükümlülüklerin taraflardan biri tarafından yerine getirilememesi durumudur. ÖrneÄŸin; yapılan bir kredi anlaÅŸmasında borçlunun kredi anaparası ve/veya faiztaksitlerini ödeyememesidir.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.