Sosyal Medya

Güncel

Mahalli idarelere memur alımları İçişleri Bakanlığı'nın izni ile olacak

Mahalli idarelere ilk defa atanacaklar ile belediyelerin itfaiye ve zabıta teşkilatlarına personel alınmasına ilişkin şartlar üç ayrı yönetmelikle belirlendi.



Mahalli̇ İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dai̇r Sınav ve Atama Yönetmeli̇ÄŸi̇, Beledi̇ye İtfai̇ye Yönetmeli̇ÄŸi̇nde DeÄŸi̇ÅŸi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k ve Beledi̇ye Zabıta Yönetmeli̇ÄŸi̇nde DeÄŸi̇ÅŸi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, belediyelere zabıta memuru ve itfaiye eri, il özel idareleri, belediyeler ve bunlara bağlı kuruluşlar ile mahalli idare birlikleri ve döner sermayeli kuruluşlara memur personel alımları yeni düzenleme kapsamında yapılacak.

ATAMALAR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İZNİ İLE OLACAK

Yeni yönetmeliğe göre mahalli idareler, atama yapmak istedikleri kadro unvanı ve sayıları için İçişleri Bakanlığından izin alacak. Personel alımı için idare bünyesinde 5 kişilik sınav komisyonu oluşturulacak. Sınav ile ilgili bütün işlemler bu komisyon tarafından yürütülecek.

ADAYLARA BAŞVURULAR EN AZ 15 GÜN ÖNCE DUYURULACAK

Atama yapılacak memur kadroları ve aranacak nitelikler ülke genelinde yayın yapan bir gazetede, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü internet sitesinde, ilgili mahalli idarenin internet sitesinde ve Devlet Personel Başkanlığı internet sitesinde başvuru tarihinden en az 15 gün önce duyurulacak.

İdare, başvuru yapan adayları KPSS başarı puanına göre en yüksek puanlı adaydan başlayarak sıralayacak. Atama yapılacak boş kadro sayısının beş katı oranında aday, sınava çağrılacak.

Sınavlar, yazılı ve sözlü olacak. İtfaiye eri kadroları için ayrıca uygulama sınavı da yapılacak.

ARÄ°TMETÄ°K ORATAMA ALINACAK

Atamaya esas başarı puanı, idare tarafından yapılan yazılı ve sözlü giriş sınavı puanı ile KPSS puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek.

Belediye, itfaiye ve zabıta alımlarıyla ilgili önceki yönetmeliklerle 25 olarak belirlenen yaş sınırı, "Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak" şeklinde düzenlendi.

ANKARA/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.