Sosyal Medya

Dünya

FETÖ elebaşlarından ABD'de 'olağanüstü' toplantı

Terör örgütü FET֒nün elebaşları, ABD’de yaptıkları toplantıda 'çöküşe' çare aradı. İstihbarat raporlarına göre, bu toplantılarda örgütün sözde Türkiye imamlığına Mustafa Özcan, ABD imamlığına ise Şerif Ali Tekalan getirildi. İstihbarat raporlarına göre, Gülen ölmeden önce yapılan bu atamalar, örgüt içinde tepkiyle karşılandı.



Ä°stihbarat birimleri, FETÖ’nün, elebaşı Fethullah Gülen’in saÄŸlığının bozulması, örgütün dünyadaki imajının da giderek terörle iliÅŸkilendirilecek ÅŸekilde bozulması üzerine çöküş paniÄŸi yaÅŸadığını belirledi. FETÖ’deki çöküşü önlemek için örgütün elebaÅŸları ABD’de kritik bir toplantı yaptı. Gazete Habertürk'ün haberine göre, toplantıda, örgütün geleceÄŸine iliÅŸkin yönetim düzeyinde bazı kararlar alındı. Örgütün ABD imamlığına eski Fatih Ãœniversitesi Rektörü, firari Åžerif Ali Tekalan, Türkiye imamlığına Mustafa Özcan getirildi. Gülen ölmeden böyle bir kararın alınmasının örgüt içinde tepkilere ve yarılmalara neden olduÄŸu belirtildi.

17-25 Aralık sürecinin ardından FETÖ’nün üst düzey sorumluları yurtdışına kaçtı. 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından örgüt mensupları bu kez toplu olarak yasadışı yollardan Avrupa ülkelerine gitti. Özellikle Almanya ve Hollanda’da ciddi bir örgüt kitlesi oluÅŸtu. Avrupa’dan sonra örgüt mensupları daha çok elebaşı Gülen’in bulunduÄŸu ABD’ye gitti. Örgütün üst düzey isimleri bu ülkede bir araya gelmeye baÅŸladı.

Ä°stihbarat birimleri, FETÖ’nün yurtdışı yapılanmasını da yakın takibe aldı. Bu çalışmalar kapsamda hazırlanan istihbarat raporlarına, FETÖ elebaşının saÄŸlığının bozulması, örgütün dünyadaki imajının da giderek terörle iliÅŸkilendirilecek ÅŸekilde bozulması üzerine çöküş paniÄŸi yaÅŸadığı yansıdı. Raporlarda, örgütün çöküşünü önlemek için bir süredir özel çalışma yaptığı bilgisine de yer verildi. Bu kapsamda örgütün çöküşü önlemek için üst düzey örgüt mensupları ile ABD’de kritik bir toplantı yaptığı da belirlendi. Toplantıda, örgütün geleceÄŸine iliÅŸkin yönetim düzeyinde bazı kararlar alındı. Buna göre, örgütün ABD imamlığına eski Fatih Ãœniversitesi Rektörü, firari Åžerif Ali Tekalan, Türkiye imamlığına Mustafa Özcan getirildi.

RAHATSIZLIK YARATTI

Gülen ölmeden böyle bir kararın alınmasının örgüt içinde tepkilere ve yarılmalara neden olduÄŸu belirtildi. FETÖ elebaÅŸlarının neredeyse tek ekonomik gelir kapısı olarak kalan okulları kurtarmak için bu yönde bir karar aldığı belirtiliyor. Okulların, Gülen ismi ile anılmasının Türkiye Maarif Vakfı’na devirleri konusunda altyapı oluÅŸturulmasını engellemek için bu adımın atıldığı deÄŸerlendiriliyor. Türkiye Maarif Vakfı, FETÖ’nün yurtdışındaki okullarını bünyesine almak için bir süredir önemli çalışmalara imza atıyordu. Bu kapsamda, örgütle iliÅŸkili Afrika’daki birçok okul bulundukları ülke yönetimlerince FETÖ’den alınarak, Maarif Vakfı’na devredilmiÅŸti.

LİDERLİK ÇEKİŞMESİ

Fethullah Gülen’in veliahtı olarak tanınan ‘demir yumruk’ lakaplı Mustafa Özcan’la ilgili de dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Örgütün bir dönem Türkiye imamı olan Mustafa Özcan’ın yurtdışı bankalarında 600 milyon Euro ÅŸahsi parasının olduÄŸu da raporlara girdi. Bu husus daha önce bir FETÖ iddianamesinde de yer almıştı. Texas’taki North American Ãœniversitesi Rektörü yapılan Tekalan’ın da Özcan gibi Gülen’in muhtemel veliahtlarından biri olduÄŸu kaydediliyor. Bu nedenle iki ismin arasında bir süredir çekiÅŸme olduÄŸu da istihbarat raporlarına yansıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.