Sosyal Medya

Kültür Sanat

Yolcu 85. yürüyüşüne 'Dünya'ya gelmek saldırıya uğramaktır' sloganı ile devam ediyor...



http://www.yolcudergisi.com/

*Ömer İdris Akdin Seyir Defteri'nde yazdı:

"Şimdi iyisiniz. Çok iyisiniz. Yerinde durmaz, çakmak çakmak gözleriniz, kınından çekilmiş kılıç gibi sözleriniz... Dava deyince durulan öz suyunuz. Şehirle kendini sınayan, varoşlarından başlayarak nerede bir kötü, art niyet, olmaz işler... yakacak kadar ateşi içinde taşıyan gönüldaşlığınız. Hepsini bitirecekler. Külünüzü göklere savurup sizden kalanlara nostalgia deyip gülüp geçecekler. Önünüzde yürüyenlerin nasıl çarpıldığını, eridiğini ve sonunda geçirmiş oldukları evrimle tanınmaz hale geldiğini hayretler içinde göreceksiniz."

*Mecmuanın Orta Yeri'nde Ali Bedir, Necdet Subaşı'yı konuşturdu:

"Hayat değişiyor, paradigmalar yeniden inşa oluyor ve zihniyet yapıları da altüst oluyor. Hayatımıza geçmişte olmadığı kadar yeni ve kapsamlı pek çok şey katılıyor. Etkileşim doğal, ama bunun kontrol edilebilirliğini sağlamak dindarlıkla, dinle ilgili mesafe bilincimizle yakından alâkalı."

*Lütfi Bergen, "İnsanın saldırganlığı" üzerine yazdı:

‘Ä°nsan yeryüzüne fırlatılmış bir varlıktır.’ veya ‘Ä°nsan dünyaya gelmekle saldırıya uÄŸramıştır.’ ifadeleri varoluÅŸsal bir kurguya kapı açmaktadır. Birinci önermede insanı yeryüzüne fırlatan gücün ‘Tanrı’ olduÄŸunu ve ‘insan’ın ikincilleÅŸtiÄŸini yani deÄŸersiz bir nesneye dönüştüğünü düşünmek olasıdır.

*Mustafa Karaosmanoğlu "Yemen Türküsü" üzerinden çocukluk yolculuğuna çıktı:

" Türküler vardır, bir hikayeye yazılırlar, sözün sonunu söylerler hayatın kulaklarına. Tanıdık bir duyguya yaslanır öyle beklerler kanatacakları ne kadar kalp, ne kadar taze hayat varsa. Hüzne dair söyleyecekleri bir şeyler, terennüm ettikleri melodileri bulunur çıkınlarında."

*Ali Korkmaz "Karşı devrimin başlangıcı"nı kaleme aldı:

"Altı yüz otuz iki yılında başlayan karşı devrim, günümüzde de en ağır şekilde devam etmektedir. İslam ümmetinin zillet içerisinde, bilim ve hukuktan uzak, sadece geçmişinde yaşadığı olumlu örneklerle övünen ve avunan kişilerden oluşmasının temel nedeni de budur!"

*Arif Arcan "Nefretin Anotomisi"ne deÄŸindi:

" Son üç yüzyıl, insanın insana yönelik duyduğu nefretin ulaşmış olduğu devasa boyutlarını bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermiştir. Yasak meyveye el uzatarak cennetten çıkarılmanın faili olan insana duyulan nefret ile cennetten çıkaran Yaratıcıya karşı duyulan öfke yeryüzünde bir cennet kurabilme girişimleri ile açığa çıkmaktadır.

KERVANDAKÄ°LER:

*ömer idris akdin *e. Ä°brahim *müştehir karakaya *meymet aycı *behçet gülenay *faik öcal *aydın hız *ali korkmaz *idris söylemez *aykaÄŸan yüce *yahya yusuf erdem *arif arcan *ümran yaka *rıza kemal g. *tayyip atmaca *mustafa karaosmanoÄŸlu *ÅŸevket hüner *nihat ilhan *adem turan *lütfi bergen *enver turan *davut güner *ismail aykanat *ismail korkmaz *eyyüp akyüz  *muhtelif delikanlı *bilal can *mustafa öner *bülent sönmez *hikmet kızıl *suat tekin *selçuk küpçük *sultan alak *bünyamin doÄŸruer

YOLCU DERGÄ°SÄ° KÃœNYE BÄ°LGÄ°SÄ°DÄ°R:

*Kurucusu Mustafa ÖNER  *Sahibi ve Yazı Ä°ÅŸleri Müdürü DH B.Y. Adına Abdullah ÖZDEMÄ°R *Genel Yayın Yönetmeni  Ömer Ä°dris AKDÄ°N    *Yayın Danışmanları  Ahmet USTA & Bülent SÖNMEZ    *Yayın Kurulu:  Selçuk KÃœPÇÜK,  Dursun Ali SAZKAYA, Mustafa UÇURUM,  Bilal CAN,  Eyyüp AKYÃœZ     *Görsel Yönetim  Ferhat KALENDER  *Yayın Editörü  Yılmaz Türker DEMÄ°RBAÅž *Yönetim Yeri:  Pazar Mh. Åžehit Nuri Urun Sk. No.13  Samsun   *Ankara: Tuna Cd. Bulvar Pasajı No. 3/2 Tel: 0 312 430 3 088  Kızılay  *E-Ä°leti  [email protected]  *Seyyar Telefon:  0505 781 0- 0 506 389 33 05  *Yayınlanan yazılardan okur da sorumludur. *Cezaevlerine ve garibanlara ücretsiz gönderilir.  *Ä°ki ayda bir yayınlanan yerel süreli yayındır. *Hediyesi 5 TL  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.