Sosyal Medya

Dünya

9 Katalan için tutuklama kararı çıktı

Katalonya'nın bağımsızlığı için referandum yapan Carles Puigdemont'un, hakkındaki tutuklama kararından dolayı ülkesine dönmeyeceği açıklandı



Carles Puigdemont'un avukatı Paul Bekaert, müvekkilinin İspanya'da çıkan tutuklama kararı nedeniyle Belçika'da kalacağını bildirdi.

Puigdemont için tutuklama kararı çıktı

TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI

Bekaert, Flamanca yayın yapan Belçika kamu televizyonuna yaptığı açıklamada, "Müvekkilimden, Belçika'daki baÅŸkan ve diÄŸer 4 bakan hakkında tutuklama kararı çıkarıldığını duydum." dedi.

Puigdemont'un Belçika'da kalacağını kaydeden Bekaert, "Müvekkilim, prosedür süresince Belçikalı yetkililer ile tam iÅŸ birliÄŸi yapacağını söyledi." diye konuÅŸtu.

Eski Katalan hükümeti üyeleri hakkında, "devlete karşı isyan ve başkaldırmadan" 25 yıla, "ayaklanmadan" 15 yıla ve "kamu malını kötüye kullanmaktan" 8 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

9 BAKAN TUTUKLANDI

İspanya Ulusal Mahkemesi de Puigdemont dahil hükümet üyeleri hakkında tutuklama kararı almış, İspanya'daki 9 bakan tutuklandıktan sonra 5 ayrı cezaevine gönderilmişti.

Puigdemont ile 4 eski Katalan bakan, geçen pazartesi yapılan suç duyurusu öncesi Belçika'ya gelmişti.

FEHRİYE'NİN AVUKATI ÇIKTI

Puigdemont'un avukatı Bekaert, daha önce de Belçika'ya kaçan terör örgütü DHKP-C üyesi Fehriye Erdal ile İspanya'nın Bask bölgesinin bağımsızlığını isteyen terör örgütü ETA üyelerini savunmuştu.

Tutuklama kararının ardından Puigdemont Avukatı Bekaert ile görüşme gerçekleÅŸtirdi. Görüşmenin ana konusu Ä°spanya'nın Belçika'ya olası yaptırım kararları ve talepleri olduÄŸu tahmn ediliyor. Bu arada Fehriye Erdal'ın da avukatlığını yapan Bekaert ilk kez eski katalan lideri Puigdemont aynı karede görüldü.

Puigdemont için tutuklama kararı çıktı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.