Sosyal Medya

Güncel

PKK-TAK, Tüpraş'ta yaşanan patlamayı yapmış gibi üstlendi!

Dağda başını kaldıramayan, eyleme geldikleri şehirlerde darbe üstüne darbe yiyen PKK'nın yan örgütlerinden TAK çaresizliğini, Tüpraş'ın Aliağa tesislerinde geçtiğimiz ay yaşanan patlamayı üstlenerek kapatmaya çalıştı...



Ä°zmir’in AliaÄŸa ilçesindeki TüpraÅŸ Rafinerisi’nde yaÅŸanan patlamada 4 işçi hayatını kaybetmiÅŸti.

Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı koordinasyonuyla yürütülen patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında, olayın meydana gelişi ve ihmal iddialarının araştırılması için kurulan 5 kişilik uzman heyeti bir rapor hazırlamıştı. Bilirkişi raporunda, gaz biriken tankta işçilerin, kıvılcım çıkaran tel uçlu spiralle çalışmasının patlamaya neden olduğu bilgisine yer verilmişti.

Patlamaya dair 5 kişi tutuklanmıştı.

“ANCAK BÄ°LÄ°NMELÄ°DÄ°R KÄ°…”

Ancak, PKK’nın yan örgütlerinden TAK (Kürdistan Özgürlük Åžahinleri) yaptığı açıklamayla, AliaÄŸa’da yaÅŸanan patlamayı üstlendi.

TAK’ın kendi internet sitesinden yaptığı açıklamada ÅŸu ifadeler kullanıldı:

“11.10.2017 tarihinde TÃœPRAÅž Ä°zmir Rafineri’sinde gerçekleÅŸen patlama, Kürdistan Özgürlük Åžahinleri’nin (TAK) eylemi sonucunda gerçekleÅŸmiÅŸtir. Bu konuyla ilgili faÅŸist TC temsilcilerinin yapmış olduÄŸu “kaza, gaz sıkışması” biçimindeki açıklamalar gerçekleri çarpıtmak amacıyla yapılmıştır. TC diÄŸer eylemlerimizde olduÄŸu gibi psikolojik özel savaÅŸ kapsamında ekonomik olarak verdiÄŸimiz zararları da gizlemeye çalışmaktadır.

Ancak bilinmelidir ki bu bir eylemdir ve Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) eylemcileri tarafından yapılmıştır.

Yoksul halkın emeÄŸini sömürüp ekmeÄŸinden çalanlar; faÅŸist rejimle palazlananlar, zulmü besleyenler ne siz ne evleriniz ne de iÅŸletmeleriniz güvende olmayacak. TC topraklarında yatırımlar yapmayı düşünen herkesi bir kez daha uyarıyor, sıranın kendilerine de gelebileceÄŸini bu vesileyle hatırlatıyoruz.”

Kaynak: Odatv

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.