Sosyal Medya

Güncel

Reşat Petek: 'Pelikan dosyasını FETÖ gündeme soktu'

Meclis 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, “İhanet ve Direniş” isimli kitabında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Petek, FETÖ'nün siyaseti dizayn etme operasyonlarını anlatırken Davutoğlu'nun istifa süreciyle ilgili "Pelikan dosyasını FETÖ gündeme soktu" dedi.



Meclis 15 Temmuz Darbe GiriÅŸimini AraÅŸtırma Komisyonu BaÅŸkanı ReÅŸat Petek, “Ä°hanet ve DireniÅŸ” isimli kitap çıkardı.

Komisyon'a gelen çok sayıda resmi belgeyi “ilk kez” ifadesiyle kitapta yayımlayan Petek, FETÖ'nün siyaseti dizayn etme operasyonlarını anlatırken eski BaÅŸbakan DavutoÄŸlu örneÄŸini veriyor. Petek'e göre; DavutoÄŸlu'nun görevi bırakma sürecini baÅŸlatan “Pelikan Dosyası”nı “FETÖ” gündeme soktu. DavutoÄŸlu da, “FETÖ ve Türkiye düşmanları”nın eline koz vermemek, partide birliÄŸi bozmamak için olaÄŸanüstü kongreye giderek aday olmadı.

DavutoÄŸlu’nun ayrılma süreci kitapta şöyle anlatıldı:

“Mayıs ayına gelindiÄŸinde FETÖ, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile BaÅŸbakan DavutoÄŸlu arasında anlaÅŸmazlık yaÅŸandığına dair iddialar içeren ‘Pelikan Dosyası’nı Türkiye’nin gündemine sokmaya çalıştı. Kimin yazdığı belli olmayan yazının, ülke gündemine FETÖ medyası ve sosyal medya kanalıyla sürülmesinin ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’la görüşen BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, FETÖ ve Türkiye düşmanlarının eline koz vermemek ve partide birliÄŸi bozmamak için AK Parti’nin olaÄŸanüstü kongreye gideceÄŸini ve kendisinin aday olmayacağını açıkladı.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.