Sosyal Medya

Güncel

Papa'dan farklı ''cennet'' yorumu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, 22cennetin ne masalsı ne de büyülü bir bahçe olduğunu'' ifade ederek skandal ifadeler kullandı.



Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Meydanı'ndaki halkla buluÅŸmasında dini öğretilere iliÅŸkin konuÅŸan Papa Francesco, “Cennet, umudumuzun hedefi”baÅŸlığını iÅŸledi.

Ä°talya ile dünyanın birçok ülkesinden gelen binlerce kiÅŸiye hitap eden ve Ä°ncil’den alıntılar yapan Papa, Hazreti Ä°sa’nın cennet kelimesini sadece bir kez; çarmıha gerildiÄŸinde bir suçluyla konuÅŸması sırasında telaffuz ettiÄŸine ve Ä°ncillerde sadece bundan bahsedilirken bu kelimeye yer verildiÄŸini ifade etti. 

Papa, Hazreti Ä°sa’nın, kendisiyle birlikte çarmıha gerilen ve oradaki diyaloglarından sonra tövbe eden iki hırsızdan biri olan (Aziz) Dismas’a  verdiÄŸi bir cevapta cenneti ilk ve son kez aÄŸzına aldığını söyleyerek,“Cennet masalsı bir yer deÄŸildir, hatta büyülü bir bahçe de deÄŸildir. Cennet, Tanrı ile kucaklaÅŸmaktır, sonsuz aÅŸktır ve oraya, bizim için çarmıhta ölen Ä°sa sayesinde gireceÄŸiz” ifadelerini kullanarak bir skandala imza atı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.