Sosyal Medya

Güncel

Almanya'da gündem: İslami bayramlarda tatil hakkı

Almanya İçişleri bakanının Müslümanların dini bayramları için gündeme getirdiği “tatil” önerisine ülkenin Bavyera kanadından sert sesler yükseldi.



Son yıllarda bir milyondan fazla göçmenin gelmesiyle yaklaşık 4.4 milyon Müslüman'a ev sahipliÄŸi yapmaya baÅŸlayan Almanya'da ayrımcı uygulamaların sonlanması adına Müslüman bayramları için “tatil” önerisi getiren ülkenin içiÅŸleri bakanı Thomas de Maiziere partisinin eleÅŸtiri bombardımanına tutuldu.

“NEDEN MÃœSLÃœMANLAR BAYRAMLARINDA TATÄ°L YAPAMIYORLAR?”

AÅŸağı Saksonya eyaletinde yarın yapılacak yerel seçimler öncesi konuÅŸan Maiziere “Burada, ülkemizde çok fazla Müslüman var. Peki neden ‘Müslüman tatili' üzerine düşünmemeliyiz?” dedi.

HÃœKÃœMET “OLMAZ” DÄ°YOR

Maiziere'nin önerisine eleştiriler gecikmedi. İktidar Partisi Hıristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) kıdemli üyelerindan Wolfgang Bosbach, Bild gazetesine yaptığı açıklamada Almanya'daki herkesin istediği dini bayramı kutlayabilme hakkı var ancak Hıristiyan kaynaklı olmayan dini bayramların devlet tarafından resmi tatil ilan edilip edilmemesi tamamen farklı bir konudur" diyerek Maizere'nin önerisine sıcak bakmadığını ifade etti

Hükümetin kardeÅŸ partisi Hıristiyan Sosyal BirliÄŸi ise fikri ÅŸiddetle reddettiÄŸini söylerken birliÄŸin kıdemli üyelerinden Alexander Dobrindt “Almanya'nın Hıristiyan kökeni tartışılmazdır bu yüzden Almanya'da Müslümanların bayramlarını tatil kabul etmeyi düşünmek gibi bir planımız yok." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.