Sosyal Medya

Güncel

Başkan söz verdi: Ayder yaylasında katlı TOKİ konutları olmayacak

Rize'nin Ayder Yaylası'na 100 kişilik heyetle çıkan TOKİ, vatandaşlara "projeyi sizlerle fikir alışverişinde olarak yapacağız" sözü verildi.



TOKİ tarafından Rize'nin Ayder Yaylası için yürütülen çalışma kapsamında bölgeye gelen 100 kişiden oluşan teknik heyet incelemede bulundu.

Heyette bulunan Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, 'Kimsenin telaÅŸa kapılmasına gerek yok. Burada bizim medeniyetimize uygun bir tarz oluÅŸturmanın peÅŸindeyiz' dedi.Yaylada inceleme yapan heyet üyeleri, vatandaÅŸların sorularını yanıtladı. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Ayder Yaylası'nın doÄŸal sit alanı olduÄŸunu söyledi. Yapılacak çalışmanın çok geç kalınmış bir çalışma olduÄŸunu belirten Tekinsoy, "Turizm destinasyonuna dönüşmüş olmasına raÄŸmen, buranın bir halen planının olmaması kabul edilir deÄŸil." dedi.

Toki Ayder'e çıktı vatandaşın yüreğine su serpti

"DÃœNYANIN EN GÃœZEL ORTAMLARI FAKAT BAKIMSIZ"

Tekinsoy ÅŸunları kaydetti: "Bütün çalışmalarımızda olduÄŸu gibi katılımcı bir yaklaşım söz konusu olacak. Burayı görünce insanın içi burkuluyor. Tamamında da maalesef bir periÅŸanlık söz konusu."

Buralarda da planlama yapacaklarını anlatan Tekinsoy, "Buralar dünyanın en güzel ortamları fakat bakımsız, plansız ve sahipsiz durumda. Bugün buralara devlet sahip çıkıyor. Kimsenin telaÅŸa kapılmasına gerek yok. Burada bizim medeniyetimize uygun bir tarz oluÅŸturmanın peÅŸindeyiz. Modern mimari yansıması söz konusu olmayacak. Kendi medeniyetimizin eseri sayılabilecek bir proje çalışması gerçekleÅŸtirilecek." diye konuÅŸtu.

Toki Ayder'e çıktı vatandaşın yüreğine su serpti

"PROJE ARAŞTIRMASI İÇİN GELDİK"


TOKÄ° Kentsel Yenileme Daire BaÅŸkanı Gürol KonyalıoÄŸlu ise "Arama Konferansı" adı altında çalışma yaptıklarını söyledi. Ellerinde bir proje olmadığını ifade eden KonyalıoÄŸlu, "Olsa zaten vatandaÅŸlarımızla paylaşırız. Konferansla, bu projeyi önümüze gelecek bilgilerle, belgelerle ve vatandaÅŸlarla istiÅŸare ederek, nasıl bir proje yapmamız gerektiÄŸi arayışı amaçlanıyor" dedi. KonyalıoÄŸlu, projenin her aÅŸamasında hak sahiplerinin sürecin içerisinde olacağını belirterek, "Hak sahiplerinin yönlendirmesi ve talepleri doÄŸrultusunda bu süreç geliÅŸtirilecek. Bundan herkes emin olsun." diye konuÅŸtu. 

Projenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlıkın talimatları ile TOKİ önderliğinde beş bakanlığın da içinde bulunduğu çalışma olduğunu vurgulayan Konyalıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

Toki Ayder'e çıktı vatandaşın yüreğine su serpti

"KATLI TOKÄ° KONUTLARI OLMAYACAK"

"Buradan vatandaÅŸları sürmek, uzaklaÅŸtırmak ve kamulaÅŸtırmak gibi bir amacımız yok ve olamaz.  Amacımız bu yöreyi tanımak, görmeyen insanlara tanıtmak. Basında yer veriliyor, 'TOKÄ° Ayder Yaylası'na müdahale edecek, Ayder Yaylası'na girecek'. Burada katlı TOKÄ° konutları zaten düşünülemez. Buraya öyle bir ÅŸey yapılması mümkün deÄŸil. Öyle bir ÅŸey de düşünülmüyor. Burada vatandaÅŸların görüşleri ve ve fikirleri doÄŸrultusunda bir proje tasarlanacak. Ona göre hayata geçireceÄŸiz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.