Sosyal Medya

Güncel

FETÖ'den PKK'ya koruma kalkanı

F-16’lardan çekilen görüntüleri alan rover cihazı ile PKK’ya ağır darbe vurulunca Amerika Türkiye’ye satışı durdurdu. Yerli üretim için girişim başlatan subaylar, FET֒nün hedefine girdi. İhbar mektubu ile üretimin önüne geçilmesinin ardından ABD cihazları tekrar satmaya başladı.



Hava Kuvvetleri’nin etkin operasyonları sonucu PKK’ya büyük darbe vurulan terörle mücadelede yeni stratejinin önüne geçmek için FETÖ’nün askerleri harekete geçti. 2014’te devreye konulan, PKK ile mücadelede yeni strateji kapsamında istihbaratta hava-yer koordinasyonu saÄŸlanırken, hedefin doÄŸrulanmış koordinatını alan F-16 savaÅŸ uçağı 20 bin feet yükseklikten tam isabet vurabiliyor. Bu sistem sayesinde, daha önce “dağı taşı bombalıyorlar” diyen PKK terör örgütü “Burnumuzu çıkaramıyoruz” diye isyan etmeye baÅŸlamıştı.

TAM Ä°SABET VEREN CÄ°HAZ

Terörist inlerinin tam isabet vurulması, Amerikan menÅŸeili rover cihazları ile saÄŸlandı. Türkiye, PKK’ya büyük zayiat verdiren Amerikan yapımı cihazdan satın almak için baÅŸvuruda bulundu. Ancak cihazın PKK’ya karşı etkin olarak kullanılacağını bilen Amerika, her zaman olduÄŸu gibi, senatonun izin vermediÄŸi mazeretiyle cihazı satmaya yanaÅŸmadı. Böyle olunca da Konya Ãœssü’ndeki Yarbay M.K ve ekibi rover cihazının Türk mühendisleri ile üretilmesi için harekete geçti. Konya’da bulunan akademisyenlerden de destek almak suretiyle rover cihazının üretilmesinde düğmeye basıldı. Cihazın Konya’da yapılması için çalışma baÅŸlatıldı. Cihazın basit bir sistem olduÄŸu, bundan daha üstün ve kriptolu bir cihazın yapılabileceÄŸi, çalışmalarla ortaya konuldu.

 

FETÖ’DEN PKK’YA KORUMA KALKANI

Bu adımın ardından PKK’yı korumak için bu kez FETÖ harekete geçirildi. TSK’nın bu sisteme sahip olmasının terörist örgüte büyük darbe vuracağını gören FETÖ’nün askerleri, cihazın üretimini engellemek üzere ihbar mektupları yöntemini devreye soktu. Ä°hbar mektuplarında, Filo Komutanı Yarbay M.K. ve ekibi, “savaÅŸ uçakları üzerinde bulunan pod sistemleri ile ilgili bilgilerin hiçbir sınır olmadan, hiçbir güvenlik soruÅŸturması yapılmadan ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan da gizleyerek sivil firmalara vermekle” itham edildi.

PKK’YA YARDIM ETMEKLE SUÇLADILAR

F-16’lardan yer istasyonlarına görüntü aktarımı yapılmasını saÄŸlayan Rover-4 cihazının milli imkanlarla geliÅŸtirilmesi için bu çalışmanın yapıldığı bilgisini de içeren ihbar mektubunda, bu yolla çok gizli bilgilerin sivil ÅŸahıslara para karşılığı aktarıldığı, bilgilerin kimin eline geçeceÄŸinin bilinmediÄŸi gibi ifadelerle, projeyi gündeme taşıyan subayları sahtekarlık, bilgi hırsızlığı ve daha da ileri giderek PKK’ya yardım etmekle suçladılar. Konya Ãœssü’nde teröre karşı önemli mücadele yürüten Filo Komutanı Yarbay M.K. ve ekibini ağır ifadelerle suçlayan Ä°hbar mektubu darbeci orgeneral Akın Öztürk’e geldi.

 

 

AKIN ÖZTÜRK İŞLEME KOYDURDU

Hava Kuvvetleri’nin eski Komutanı Akın Öztürk, mektubu, o dönem Genel Sekreteri olan, Akıncı Ãœssü’nün baÅŸ FETÖ’cüsü albay Ahmet Özçetin’e vererek iÅŸlem yapmasını istedi. Mektup EskiÅŸehir Muharip Hava Kuvveti’ne gitti. Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı’nın Kurmay BaÅŸkanı’na verdiÄŸi mektup, kurmay baÅŸkanı da projeden haberdar olunca ve asıl ihanetin bu mektupta yazanlar olduÄŸu anlaşılınca iÅŸleme konulmadı.

Ä°KÄ°NCÄ° AÅžAMA YERLÄ°SÄ° YAPILMASIN

FETÖ, ihbar mektubuyla baÅŸarıya ulaÅŸamayıp PKK ile mücadelede önemli bir stratejiyi devreye koyan subay ve astsubayları FETÖ Askeri Hakimleri eliyle hapse atamayınca bu kez rover cihazının Türkler tarafından yapılacağını anlayan Amerikan firmaları devreye girdi. Firmalar, ABD Senatosundan yetki aldıklarını söyleyerek, Türkiye’ye rover cihazını satmaya karar verdiler. Tam Konya’da cihazın milli imkanlarla geliÅŸtirilmesine iliÅŸkin çalışmalar sonuçlanmak üzereyken Hava Kuvvetleri’ne hakim olan FETÖ’cüler, milli olarak üretilme olanağı cihazı Amerika’dan satın alma yolunu tercih ettiler. Cihazın yerli üretimi projesi de böylelikle türlü oyunlarla rafa kaldırılmış oldu. 

Kaynak :Yeni Åžafak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.