Sosyal Medya

Güncel

Almanya: Türkiye ilişkileri gündeme getirilecek

Almanya Başbakanı Merkel, 19 ve 20 Ekim tarihlerinde Brüksel'de Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye'yle ilişkileri gündeme getirme kararı aldı.



Almanya Başbakanı Merkel, gelecek hafta Brüksel'de Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye'yle ilişkileri gündeme getirme kararı aldı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, gelecek hafta 19 ve 20 Ekim tarihlerinde Brüksel'de bir araya gelecek olan AB devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı Avrupa Konseyi zirvesinde Türkiye'yle ilişkilerin masaya yatırılacağını açıkladı.

Hükümetin basın toplantısında konuyla ilgili soruya cevap veren Seibert, arzularının Avrupa Konseyi'nde Türkiye'yle ilişkilerin enine boyuna tartışılması olduğunu vurguladı ve şöyle dedi:

“Liderlerin tüm detaylarıyla Türkiye'yle iliÅŸkileri ele alması önemli. BaÅŸbakan elbette bu toplantıda Almanya'nın Türkiye konusundaki endiÅŸelerini ve ağır anlaÅŸmazlıkları dile getirecek. Biz Avrupa'nın Türkiye'yle iliÅŸkilerinin tüm boyutlarıyla tartışılmasını istedik ve bu konsey gündeminde. Ama Konsey'den bu konuda bazı noktalarda nihai bir karar çıkmasını beklemeyin.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.