Sosyal Medya

Güncel

Bağcı:'Diplomatik atışma bununla sınırlı kalmayacak'

ODTÜ Uluslararası İlişkiler bölümünden Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Ankara ve Washington ile arasındaki gerilimin giderek artacağını belirtti.



ABD ile Türkiye arasındaki çatışmanın ‘incelik teatisiyle' sınırlı kalmayacağını belirten BaÄŸcı, tarafların kararlı eylemlere hazır olmaması nedeniyle iliÅŸkilerdeki gerilimin kısa vadede giderek artacağını dile getirdi.

Russia Today televizyonuna konuşan Bağcı, "Tarihte ilk kez böyle gelişmeleri görüyoruz ve gerilim sadece büyümeye devam edecek, çünkü ABD ve Türkiye mücadele etmeye hazır. Muhtemelen önümüzdeki günlerde taraflar yeni tedbirler alacak. Bu, NATO üyeleri için istenmeyen bir durum. Müttefiklerin ortak stratejisi için kötü. İlişkiler henüz en düşük noktaya ulaşmadı. Ama gelişme açısı iyi hiçbir şey vadetmiyor ve tarafların ne kadar uzağa gitme niyetinde olduğu açık değil. Her halükarda iki taraf da bundan kaybedecek" yorumunda bulundu.

ABD'nin NATO müttefikleri üzerinde çok büyük etkiye sahip olduğunu, bu yüzden en çok Türkiye'nin çıkarlarının etkileneceğini dile getiren Bağcı, ancak işin Türkiye'nin ittifaktan ihraç edilmesine varmayacağından emin.

Bağcı, "Sadece Suriye değil diğer konularda da Türkiye ve ABD arasında ne kadar çok anlaşmazlık olursa birbirine verecekleri zarar o kadar büyük olur. Bu durum en çok Türkiye'yi etkileyecek. Elbette ABD'nin çıkarlarına da zarar verecek ama ABD'nin eylemleri Türkiye'nin NATO müttefikleriyle ilişkilerini daha çok etkileyecek" ifadelerini kullandı.

Her şeye rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok kararlı olduğunu kaydeden Bağcı, ABD'nin uzun zamandır Fetullah Gülen'i iade etmemesinin de Erdoğan'ın hoşnutsuzluğunu derinleştirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Sputnik

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.