Sosyal Medya

Dünya

ABD'nin hedefinde Pakistan var

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ABD Senatosu'nda yaptığı konumada Pakistan istihbarat teşkilatının terör gruplarıyla ilişkili olduğunu iddia etti.



Yeni Afganistan stratejisiyle Pakistan’da kaos ve savaÅŸ senaryosu yürüten ABD yönetimi, tehdit ve gözdağı söylemini artırdı. ABD Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Joseph Dunford Ã¶nceki gün ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi’nde yeni Afganistan stratejisi hakkında senatörlerin sorularını yanıtladı. Dunford, Pakistan istihbarat teÅŸkilatını (ISI) hedef alarak“terör gruplarıyla iliÅŸkisi bana göre ortada” ifadesini kullandı. Dunford’un izinden giden Savunma Bakanı Jim Mattis, “Pakistan hükümeti ve ordusu terörle mücadele ederken başına buyruk davranan ISI kendi politikalarını yürütüyor” suçlamasını yöneltti.

SON BÄ°R ÅžANS

Pakistan istihbaratına karşı diÄŸer seçeneklere baÅŸvurmadan önce Trump yönetiminin Pakistan’la Afganistan’da çalışmayı “bir kez daha”deneyeceÄŸini söyleyerek gözdağı veren Mattis, “Pakistanlılar ile bu stratejiyi uygulamayı bir kez daha denememiz lazım; tüm çabalarımızın baÅŸarısızlığa uÄŸramasına karşı baÅŸkan, gerekli her türlü adımı atmaya hazırlanmaktadır” ifadelerini kullandı. Senato komitesine hitap eden Mattis,“Pakistan’a giderek onlarla çalışmayı deneyeceÄŸim” dedi. Mattis, ABD’nin Afganistan’daki stratejisinde yaptıkları revizyonu, kısaltması Ä°ngilizce olarak “bölgeselleÅŸtirme, yeniden uyarlama, güçlendirme, uzlaÅŸtırma ve ayakta tutma” kelimelerinin baÅŸ harflerinden oluÅŸan “4R+S” olarak tanımladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.